12.5.2016 17:44

Δημιουργείται μητρώο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Τάξη στο θολό τοπίο της δραστηριοποίησης των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων του νησιού, βάζει με απόφασή του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Παπαδόπουλος.

Σε έγγραφό του καλεί τους επίσημους αλλά και τους άτυπους Συλλόγους να αποκτήσουν νομική υπόσταση (μέσω δικαστικής απόφασης), να αποκτήσουν Α.Φ.Μ. και να τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων αλλά και να συγκροτηθούν σε σώμα, σε περίπτωση που αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό.

Σκοπός της συγκεκριμένης διαδικασίας, είναι να δημιουργηθεί αρχείο- μητρώο των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του ενιαίου Δήμου, αφού μέχρι στιγμής παρότι η πλειονότητα των Συλλόγων είναι νομικά αναγνωρισμένοι, υπάρχουν αρκετοί που λειτουργούν άτυπα χωρίς η δράση τους να γίνεται γνωστή.

«Ένας επιπλέον λόγος της δημιουργίας αυτού του μητρώου είναι ότι  επιθυμούμε να συνδράμουμε στο έργο τους (ηθικά και υλικά) . Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να προηγηθεί η νόμιμη λειτουργία τους», δήλωσε στον «π» ο Γ. Παπαδόπουλος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ