8.10.2013 6:35

Δήμευση περιουσίας και 1 εκατ. ευρώ για τον Άκη

Ένα εκατομμύριο ευρώ απαιτεί τελικά το Δημόσιο από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ενώ από τον Γιάννη Σμπώκο απαιτεί 500.000 ευρώ.

Για τους υπόλοιπους η απαίτηση είναι για 100.000 ευρώ εκτός από τους Παναγιώτη Σταμάτη, Φώτη Αρβανίτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου και Νικόλαο Καρατζά που απαιτείται 50.000 ευρώ.

Επίσης, δημεύεται η περιουσία των καταδικασθέντων η οποία είχε δεσμευτεί από τον ανακριτή.

Ο Πρόεδρος της έδρας, απευθυνόμενος προς τους καταδικασθέντες είπε:

«Ελπίζω να έχετε καλύτερη τύχη στον επόμενο βαθμό και να πείσετε τους δικαστές ώστε να έχετε ευνοϊκότερη μεταχείριση»

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την επιστροφή του στις φυλακές και την ανακοίνωση της ποινής κάθειρξης 20 ετών που του επέβαλε το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και την επιβολή ποινής κάθειρξης 12 ετών στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και 12 ετών στην κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου  και για τους τρεις χωρίς αναστολή έκανε την εξής δήλωση:

 «Δίνετε αναστολή σε όλους εκτός από τη γυναίκα μου και την κόρη μου. Επειδή φέρουν το όνομα Τσοχατζόπουλος αυτός είναι ο λόγος; Προχωρήσατε σε μια απόφαση για δήθεν δωροδοκία με βάση ένα ψευδέστατο κείμενο που δεν ξέρω ποιος σας το έδωσε. Δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει τις τραγικές συνέπειες για τις οικογένειες της συζύγου και της κόρης μου. Πιστεύω ότι έχετε συναίσθηση της ευθύνης σας. Ζητώ να δώσετε αναστολή στη σύζυγο και στην κόρη μου. Υποβάλλω επίσημο αίτημα και περιμένω την αιτιολογημένη απόφαση σας.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ