11.10.2013 9:54

Δήμαρχος ή εργοδότης;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

Τα πυρά του κατά του Δήμου Οινουσσών εξαπολύει μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, με αφορμή την ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε στο γειτονικό νησί για την άφιξη του κρουαζιεροπλοίου Europa 2 και τις παραινέσεις του Δημάρχου στους κατοίκους.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η παραίνεση του Δημάρχου Οινουσσών προς τους κατοίκους για ευπρεπή συμπεριφορά και άλλες προσβλητικές υποδείξεις προκάλεσε έκπληξη και αφορμή για αρνητικά ανά το πανελλήνιο σχόλια. Αν ο συντάκτης του κειμένου αντιλαμβάνεται την κοινωνία των Οινουσσών ως ιθαγενείς και κομπάρσους αυτοί ευτυχώς δεν ανταποκρίθηκαν στο αστείο του Δήμου και δεν κατέβηκαν μαζικά να υποδεχθούν την «ανάπτυξη» κουνώντας σημαιάκια.

Η παρωχημένη και βαθειά συντηρητική αντίληψη για το πώς υποδέχεται η χειμαζόμενη κοινωνία τους τουρίστες των λίγων ωρών με το να στήνει φτηνές φιέστες και να νουθετεί την κοινωνία απέχει πολύ από την αξιοπρέπεια και την ιστορία του τόπου. Με φτιασιδώματα και προτροπές για ευπρεπισμό και καθαριότητα δεν κτίζεται τουριστικό προϊόν. Οι απαντήςεις στα προβλήματα του τόπου, όπως αυτό του βιώσιμου τουρισμού,σχεδιάζονται με εταίρο την κοινωνία και όχι με χειροκροτητές και προσβλητικές υποδείξεις ξεςηκωμένες από ελληνική ταινία της δεκαετίας του εξήντα.

Προφανώς ο δήμαρχος έχει συνηθίσει ως εργοδότης-εφοπλιστής, όπως όλοι οι εργοδότες την εποχή της μεγάλης ανεργίας, να βγάζει διαταγές και να απαιτεί υπακοή από τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του.Με την κατάργηση των ΣΣΕ των ναυτικών που πέτυχαν οι εφοπλιστές, με την συνεργασία του Μουσουρούλη, μπορούν να ζητάνε ότι θέλουν μέχρι να τους σταματήσει η οργανωμένη εργατική αντίσταση.

Όμως η τοπική αυτοδιοίκηση παραμένει,τουλάχιστον ως τώρα, δημοκρατικός θεσμός.Και εκτός από γελοίο είναι και εξοργιστικό ο Δήμαρχος Οιννουσών να απαιτεί την μετατροπή της τοπικής κοινωνίας  σε εμπορικό κατάστημα όπου όλα διατίθενται για το κέρδος.Το να θεωρεί ότι αυτή υπάρχει για να κερδίζουν αυτός και οι όμοιοι του δείχνει το θράσος του κεφαλαιοκράτη που δεν μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχουν πράγματα που δεν πωλούνται:Το χαμόγελό μας,η αξιοπρέπεια, η ομορφιά του τόπου και των ανθρώπων  δεν πωλούνται.Σε πείσμα των γερακιών του κέρδους».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ