19.10.2016 9:25

Δήμαρχος Χίου προς ΚΕΔΕ: Δώστε πόρους στα Χωριά

ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΒΟΥΡΝΟΥ

Τους προβληματισμούς τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι ενοποιημένοι Δήμοι του προγράμματος «Καλλικράτης» εξέφρασε ο Δήμαρχος Χίου, κατά την διάρκεια της συμμετοχής του στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος που πραγματοποιείται στο Βόλο.  Ο κ. Βουρνούς επισήμανε ότι το πρόγραμμα «Καλλικράτης» έχει επιφέρει σύγχυση και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων αυξάνοντας παράλληλα τα κόστη μετακίνησης. Συνάμα πρότεινε να ενδυναμωθεί ο ρόλων των τοπικών κοινοτήτων ώστε η κάθε μια από αυτές να έχει τη δυνατότητα και τους πόρους να ασχοληθεί με τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα και στα προβλήματα που αυτό έχει επιφέρει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, διεκδικώντας και προβάλλοντας έντονα τη μεγάλη ανάγκη ύπαρξης ενός κεντρικού συντονιστή, καθώς κανένας δεν έχει την πλήρη ευθύνη για να πάρει αποφάσεις και τα περισσότερα θέματα επαφίενται στην καλή στην καλή θέληση των ανθρώπων που βρίσκονται στη μέση του προβλήματος.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ