9.8.2016 14:33

Δηλώνουν και καταγράφουν και τις ψεκαστήρες

Τα ψεκαστικά μηχανήματα τους πρέπει αν θεωρήσουν οι αγρότες συμβαδίζοντας με τα οριζόμενα από την κοινοτική και εθνική νομοθεσία.

Συγκεκριμένα θεωρείται υποχρεωτική η καταγραφή και περιοδική επιθεώρηση του χρησιμοποιούμενου από τους παραγωγούς εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων ( ψεκαστικών μηχανημάτων).

Η καταγραφή των ψεκαστικών μηχανημάτων γίνεται με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αγροτικ΄ςη Ανάπτυξης καθώς και μέσω της των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης των ενδιαφερόμενων, ενώ πρόκειται να δημιουργηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ψηφιακή βάση δεδομένων  μητρώου  ψεκαστικών μηχανημάτων.

Η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί «μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2016

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και στο τηλέφωνο 2271353325 (Κοντογιάννη 6-8 Χίος) κ. Τριχώνα Στέφανο, αλλά και να ενημερωθούν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: “psekastika.minagric.gr”,στην οποία υπάρχουν και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα της επιθεώρησης των ψεκαστικών μηχανημάτων.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ