9.8.2016 14:33

Δηλώνουν και καταγράφουν και τις ψεκαστήρες

Τα ψεκαστικά μηχανήματα τους πρέπει αν θεωρήσουν οι αγρότες συμβαδίζοντας με τα οριζόμενα από την κοινοτική και εθνική νομοθεσία.

Συγκεκριμένα θεωρείται υποχρεωτική η καταγραφή και περιοδική επιθεώρηση του χρησιμοποιούμενου από τους παραγωγούς εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων ( ψεκαστικών μηχανημάτων).

Η καταγραφή των ψεκαστικών μηχανημάτων γίνεται με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αγροτικ΄ςη Ανάπτυξης καθώς και μέσω της των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης των ενδιαφερόμενων, ενώ πρόκειται να δημιουργηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ψηφιακή βάση δεδομένων  μητρώου  ψεκαστικών μηχανημάτων.

Η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί «μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2016

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και στο τηλέφωνο 2271353325 (Κοντογιάννη 6-8 Χίος) κ. Τριχώνα Στέφανο, αλλά και να ενημερωθούν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: “psekastika.minagric.gr”,στην οποία υπάρχουν και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα της επιθεώρησης των ψεκαστικών μηχανημάτων.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ