22.1.2015 10:12

Δηλητηριάσεις σκύλων στον Μέγα Λημνιώνα

Άλλη μια οικογένεια είδε το σκληρό θέαμα των νεκρών σκυλιών έξω από την πόρτα του σπιτιού της και βίωσε την φρίκη και την πίκρα του χαμού των αδέσποτων που τάιζε για περισσότερο από ένα χρόνο.

Στον Μέγα Λημνιώνα σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο, εγκατέλειψαν πριν δεκαπέντε μήνες ένα θηλυκό σκυλί.

«Όπως παντού, έτσι και σε αυτόν τον οικισμό βρέθηκαν κάποιοι πολιτισμένοι άνθρωποι που δεν άντεχαν να το βλέπουν να γυρνάει πεινασμένο και αβοήθητο. Το εμβολίασαν και άρχισαν να το φροντίζουν. Λίγο καιρό αργότερα γέννησε επτά πανέμορφα κουτάβια. Τα έξι δόθηκαν για υιοθεσία με μέριμνα της οικογένειας.

Το καλοκαίρι ένας γείτονας πυροβόλησε το θηλυκό κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Πριν μερικές εβδομάδες μία γειτόνισσα απείλησε να ρίξει φόλα και στη μάνα και στο κουτάβι της.

Σήμερα τα δύο σκυλιά είναι νεκρά. Πέθαναν με αφόρητους πόνους από το δηλητήριο που τα τάισε κάποιος στη γειτονιά ο οποίος προφανώς δεν φοβάται ούτε Θείους ούτε ανθρώπινους Νόμους. Καλό θα ήταν να το ξανασκεφτεί. Διότι σε αντίθεση με τη Θεία Δίκη, την οποία μπορεί να φαντάζεται σαν μία αφηρημένη έννοια, οι ποινές για κακοποίηση και θανάτωση αδέσποτου ή οικόσιτου ζώου είναι πολύ συγκεκριμένες: έως πέντε χρόνια φυλάκιση και έως 30.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ