2.1.2017 15:37

Δικό τους χώρο αποκτούν τα ανήλικα προσφυγόπουλα της ΒΙ.ΑΛ.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ

Σε πολυχώρο δραστηριοτήτων μετατρέπεται σταδιακά ιδιωτική έκταση που ενοικιάστηκε από τις ΜΚΟ «Praksis» και «Save the Children» στην περιοχή του Χαλκειούς ακριβώς δίπλα από το hotspot της ΒΙ.ΑΛ..

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στην ήδη περιφραγμένη έκταση έχει τοποθετηθεί ήδη ένας οικίσκος ενώ σύντομα αναμένονται ακόμα δύο οικίσκοι προσφορά της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ καθώς και τρεις σκηνές. Ο χώρος προβλέπει τη δημιουργία δομής στην οποία θα απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά των προσφύγων όλες τις ώρες της ημέρας, αφού πρώτα χωριστούν ηλικιακά από τις Μ.Κ.Ο. που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας τον σχεδιασμό.

Με δεδομένη την πρόθεση διαφύλαξης της ιδιωτικότητας των μητέρων που έχουν βρέφη, προβλέπεται εκτός των άλλων χώρος για θηλασμό. Ταυτόχρονα ένα κομμάτι της συγκεκριμένης δομής θα παραχωρηθεί στο Υπ. Εθνικής Παιδείας ώστε να μετατραπεί σε τύπου «Νηπιαγωγείο» όπου θα απασχολούνται τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.

«Έχουμε εδώ και τρεις μήνες ενημερώσει το τοπικό συμβούλιο του Χαλκειούς για την πρόθεσή μας και πήραμε την έγκρισή τους. Θέλουμε να είμαστε σαφείς. Αυτός ο χώρος δεν θα χρησιμοποιηθεί για επέκταση της ΒΙ.ΑΛ. όπως κάποιοι διέρρευσαν στην τοπική κοινωνία. Δεν θα μένουν μέσα άτομα. Πρόκειται για ένα χώρο αποκλειστικά για τα παιδιά τα οποία θα απασχολούνται δημιουργικά μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα», σημείωσε στον «π» στέλεχος της Μ.Κ.Ο. «Praksis».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ