27.11.2014 17:13

Δικαίωση έστω και προσωρινή

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΟΙ 4 ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Στις δουλειές τους μέχρι να εκδικαστεί σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο, επιστρέφουν οι 4 σχολικοί φύλακες του Δήμου Χίου που προ μηνών τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τελικά απολύθηκαν μη έχοντας αντικείμενο εργασίας.

Με οριστική απόφασή του το Πρωτοδικείο Χίου διέταξε τον Δήμο Χίου να επαναπροσλάβει τους 4 σχολικούς φύλακες έπειτα από τη δικαστική τους προσφυγή με το σκεπτικό ότι η σύμβαση εργασίας τροποποιήθηκε μονομερώς εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου εις βάρος των τεσσάρων εργαζομένων.

Η επόμενη ημέρα θα βρει τους πρώην σχολικούς φύλακες και πάλι πίσω στη δουλειά, όμως όχι οριστικά αφού εκ του νόμου ο Δήμος Χίου θα πρέπει να ασκήσει έφεση ώστε να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του.

Μέχρι την εκδίκαση της έφεσης ο Δήμος υποχρεούται να τους επαναπροσλάβει, σε διαφορετική περίπτωση σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης για κάθε ημέρα άρνησης θα επιβάλλεται στον Δήμο το πρόστιμο των 100 ευρώ.

«Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε που θα τοποθετηθούν καθώς η οργανική τους θέση έχει καταργηθεί. Αναμένουμε οδηγίες από το Υπουργείο Εσωτερικών», ανέφερε σχετικά με το θέμα ο νομικός σύμβουλος του Δήμου δικηγόρος Χρ. Σπηλιόπουλος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ