19.5.2015 13:35

Δικαιολογημένη ψυχρολουσία

ΑΥΞΗΣΗ 100% ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Τα ενοίκια στον... ουρανό θα δουν από το Σεπτέμβριο τα καταστήματα που λειτουργούν στα δημοτικά ακίνητα της οδού Δημοκρατίας καθώς ο Δήμος Χίου βαδίζει ολοταχώς, έχοντας λάβει και την σχετική απόφαση, στην αναπροσαρμογή τωνμισθωμάτων τους από το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, τα ενοίκια θα διπλασιαστούν για να ισορροπούν με την αντικειμενική αξία των ακινήτων που είναι ιδιαίτερα αυξημένη για την οδό Δημοκρατίας.

Το θέμα έχει γίνει ήδη γνωστό στους ιδιοκτήτες που διατηρούν επιφυλάξεις για την αποπληρωμή τους. «Είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό γιατί τα περισσότερα μαγαζιά βγάζουν μεροκάματο και όχι έσοδα που να δικαιολογούν μια αύξηση από τα 500 στα 1200 ευρώ. Το πλέον πιθανό είναι αργά ή γρήγορα οι επιχειρήσεις να κλείσουν», αναφέρει στον «π» ενοικιαστής συμπληρώνοντας ότι «είναι μια αύξηση που δεν έχουμε παρατηρήσει να προκύπτει σε άλλα δημοτικά ακίνητα. Όχι το μίσθωμα, αλλά η αύξηση και το μέγεθός της».

 

«Είχαν επιλογές»

Στην ανάγκη εξορθολογισμού των μισθωμάτων των δημοτικών ακινήτων ώστε στο σύνολό τους να μην διαθέτουν μεγάλες αποκλίσεις αναφέρθηκε ο δήμαρχος Μαν. Βουρνούς. «Αντιλαμβάνομαι ότι η αύξηση ενδεχόμενα προκαλεί έκπληξη ωστόσο το θέμα δεν είναι να υπάρχει ένα ιδιαίτερο καθεστώς στα μισθώματα της οδού Δημοκρατίας. Και αυτό ακριβώς συνέβαινε μέχρι τώρα. Μάλιστα όταν διαμαρτυρήθηκε συγκεκριμένος ενοικιαστής για την αύξηση του αντιπροτείναμε να χωριστεί το κατάστημά του στα δύο και να συνεχίσει τη λειτουργία με χαμηλότερο ενοίκιο. Τότε μας είπε ότι τελικά... δεν έχει πρόβλημα με την αύξηση. Επομένως είναι ένα ζήτημα κατά την άποψή μας δίκαιο και σωστό. Αναπροσαρμόσαμε τα μισθώματα στις συνθήκες και τις τιμές της αγοράς, δεν κάναμε νέους διαγωνισμούς αλλά διατηρήσαμε τους υφιστάμενους ιδιοκτήτες και τέλος αντιλαμβανόμαστε το όποιο πρόβλημα, όμως ο Δήμος οφείλει να λειτουργεί στα πλαίσια ενός συνόλου και όχι διαφοροποιήσεων». 

 

Από Σεπτέμβρη

Με τα σημερινά ενοικιοστάσια τα καταστήματα θα λειτουργήσουν έως το Σεπτέμβριο οπότε και θα εφαρμοστεί ή αύξηση του ενοικίου. Από κει και πέρα θα φάνει σύντομα αν αντέχουν ή δεν αντέχουν την αναπροσαρμογή. Πάντως η ψυχρολουσία ήταν ήδη αρκετή για τους περισσότερους. Φτάνει να αντέξουν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ