13.9.2013 9:33

Διήμερη απεργία στο Δημόσιο στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου

Γενική 48ωρη απεργία σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, την Τετάρτη και Πέμπτη 18 και 19 Σεπτεμβρίου, προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο μέτρο της κινητικότητας και τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Στο ίδιο πλαίσιο οι γιατροί αποφάσισαν τριήμερη απεργία.

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ. Η τριτοβάθμια οργάνωση καλεί όλες τις Ομοσπονδίες - μέλη της να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο εργασίας, προκειμένου να σχεδιαστεί με τη συμμετοχή όλων, η παραπέρα πορεία και η μορφή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Η ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσει εκ νέου το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Γιατροί και νοσοκομεία

Τριήμερη πανελλαδική απεργία προκήρυξαν οι νοσοκομειακοί γιατροί από την επόμενη Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου. Η απόφαση ελήφθη στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους η απεργία προκηρύσσεται «για την προώθηση των στόχων του 8ου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ. Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε συνθήκες εργασίας, αμοιβής και εφημερίας και σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας που θα παρέχει ισότιμα και δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας προς όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της χώρας». Επιπλέον, οι ημερομηνίες έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να γίνει συντονισμός και τη συμπόρευση με την απεργία της ΑΔΕΔΥ, των καθηγητών του Δημοσίου (ΟΛΜΕ) και άλλων Ομοσπονδιών και Σωματείων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ