1.7.2016 12:23

Διχάζει τους δασκάλους η εκπαίδευση στα προσφυγόπουλα

Στα χαρακώματα βρέθηκε η "ΕΝΟΤΗΤΑ" και τα μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Γιώργος Χαλατσογιάννης και Βαγγέλης Δέδες με αφορμή το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων που απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του συλλόγου και αποτέλεσε αντικείμενο κοινής απόφασης.

  Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Παράταξης των δασκάλων, οι προαναφερόμενοι εκπαιδευτικοί διαφώνησαν, εκ των υστέρων, με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, που ψηφίστηκε ομόφωνα ενώ και οι ίδιοι ήταν παρόντες, ενώ η πρόταση αναγνώστηκε στο σώμα από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Σωματείου.

"Γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και κρινόμαστε ως ΕΝΟΤΗΤΑ, από τις αρχές, τις αξίες και τη δράση μας μέσα στο Σωματείο από το 1983. Από το σεβασμό στον καθένα και την καθεμιά ανεξαρτήτου χρώματος, φυλής, θρησκείας, ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Από την αντίθεσή μας στις πολιτικές της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των κυβερνήσεων που κινούνται σε αυτό το πλαίσιο στη χώρα μας. Αυτό το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι όχι μόνο στη Χίο, όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς αλλά σε όλη την Ελλάδα και σε όλους τους κλάδους.

Αν τους απέμεινε έστω και ο ελάχιστος σεβασμός απέναντι στην ψήφο όσων τους εξέλεξαν με την ΕΝΟΤΗΤΑ, η οποία από την αρχή δεν έκρυψε από κανέναν την πολιτική της ταυτότητα, αν συνειδητοποιούν ότι τη θέση του μέλους του ΔΣ τους την εμπιστεύτηκε η συσπείρωση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ με τη δύναμη των συναδέλφων, το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να παραιτηθούν.

Όσο για εμάς, είναι πολύ γελασμένοι αν νομίζουν ότι κάτι τέτοια μας πτοούν ή ότι θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους εκφυλιστικές πρακτικές μέσα στο Σωματείο", καταλήγει η 'ΕΝΟΤΗΤΑ"

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ