10.3.2015 12:10

Διερευνούν τα περιθώρια χρηματοδότησης έργων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΑΛΙΕΙΑ» ΚΑΙ ΕΠΠΕΡΑΑ

Σειρά επαφών με τις διαχειριστικές αρχές των ΕΠΠΕΡΑΑ και του προγράμματος «Αλιεία» είχαν κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης συνοδευόμενος από τον σύμβουλο του δημάρχου Δ. Τσούχλη.

Με τη Διαχειριστική Αρχή του «ΑΛΙΕΙΑ» συζητήθηκε η τροποποίηση των Δημόσιων Έργων του τοπικού LEADER Αλιείας, που αφορά στην υλοποίηση έργου στους Τρεις Μύλους του Βροντάδου, όπως αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η Διαχειριστική Αρχή έδωσε αρχικά το «πράσινο φως» για το συγκεκριμένο έργο και έτσι ξεκινά αγώνας δρόμου για την υλοποίησή του μέσα στις ασφυκτικές προθεσμίες του προγράμματος.

Αναξιοποίητοι οι πόροι από το «Αλιεία»

Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι οι μέχρι σήμερα η Χίος δεν έχει υποβάλει καμία πρόταση στο πρόγραμμα «Αλιεία» καθώς δεν έχει ζητηθεί εδώ και καιρό χρηματοδότηση έργων. Μάλιστα ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής του προγράμματος τόνισε ότι το τελευταίο έργο που χρηματοδότησε ήταν η Ιχθυόσκαλα.

Τέλος κατά την επίσκεψη στη Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ συζητήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Κεντρική Χίο από το τρέχον πρόγραμμα της περιόδου 2007-2013. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ