4.3.2013 13:13

Διάσταση απόψεων για τα αποθέματα του Κατράρη

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΔΕΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙ ΝΕΑ ΣΥΝΟΔΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ

Ομόφωνα πήρε το «πράσινο φως» ο Μιχάλης Φυτούσης για την προώθηση των ενεργειών αξιοποίησης των υπερχειλίσεων των πηγών του Γιβαριού, παρά τις στείρες, όπως τις χαρακτήρισε, αντιδράσεις των Λαγκαδούσων. «Μόνος στόχος και φροντίδα μου είναι η τροφοδοσία των καταναλωτών με νερό καλής ποιότητας», τόνισε, ενημερώνοντας το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας για τις εξελίξεις μετά από τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να κρύψει την ενόχληση του  από τις αντιδράσεις.
Την προσπάθεια της ΔΕΥΑΧ στηρίζει και ο Σταύρος Μιχαηλίδης, με την προϋπόθεση  να κατατεθεί στο σώμα περιβαλλοντική μελέτη που θα καλύπτει τους όρους νομιμότητας των  παρεμβάσεων στο περιβάλλον και των ενεργειών της εταιρίας, ενώ δηλώνει  αντίθετος σε κάθε προχειρότητα και ανερμάτιστο σχεδιασμό.

Φράγμα Κατράρη
Αντίθετα κατά πλειοψηφία εξασφάλισε η διοίκηση τη στήριξη για τα έργα της  αξιοποίησης των νερών του φράγματος Κατράρη, με την  εγκατάσταση ταχυδιυλιστηρίου σε κοντινό οικόπεδο, την προώθηση του στους οικισμούς της ανατολικής Ιωνίας και των Μαστιχοχωρίων με  το υπάρχον  δίκτυο της γεώτρησης της Στεναχώνης, το νέο που κατασκευάζεται και βρύσες που θα εγκατασταθούν σε όλα τα χωριά.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ υποστήριξε ότι για το διάστημα των άνυδρων μηνών θα πρέπει να αντληθούν περίπου 360.000 κ.μ. νερού.

Τουφεκιές
Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Σταύρου Μιχαηλίδη, που μίλησε για τουφεκιές στον αέρα και καταψήφισε τις ενέργειες που προωθούνται, επειδή θεωρεί ότι δεν επαρκούν τα αποθέματα του νερού και δεν  υπάρχουν στοιχεία που θα κατοχυρώσουν την ορθότητα και θα διασφαλίσουν την επιτυχία του εγχειρήματος.
«Πρέπει να κατατεθεί μελέτη που θα πιστοποιεί επίσημα το υδρευτικό απόθεμα, θα μας κατευθύνει πόσο νερό να πάρουμε και πως  θα επεξεργαστούμε και θα διαθέσουμε τις ποσότητες, με τη διασφάλιση ότι δεν θα καταστρατηγηθούν οι διατάξεις σωστής λειτουργίας του φράγματος», πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους.

Επάρκεια
Απαντώντας ο Μ. Φυτούσης υποστήριξε ότι τα αποθέματα επαρκούν, αφού ανέρχονται περίπου στα 1.350.000 κ.μ., ενώ ο Π. Λαμπρινούδης ανέθεσε άμεσα στην κατασκευάστρια εταιρία ΘΕΜΕΛΗ να προβεί στις αναγκαίες μετρήσεις, παρά το ότι υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία από τη μελέτη δημιουργίας του φράγματος.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ