15.12.2015 11:42

Διάσωση μεταναστών έξω από το λιμάνι της Χίου

Μία από τις πιο δύσκολες διασώσεις πραγματοποίησαν στις 11:30 το βράδυ της Δευτέρας τα στελέχη του Λιμεναρχείου Χίου που κλήθηκαν να σώσουν 23 άτομα από βυθιζόμενη ξύλινη λέμβο 1,5 μίλι ανοιχτά του κεντρικού λιμένα.

Οι λιμενικοί κάτω από αντίξοες συνθήκες επιχείρησαν επιτυχώς τη διάσωση των μεταναστών τους οποίους μετέφεραν ασφαλώς στο λιμάνι του νησιού.

Παράλληλα εντόπισαν ακόμα μία λέμβο με 12 άτομα στην ίδια περιοχή.

Να σημειωθεί ότι ο χθεσινός αριθμός των αφιχθέντων πλησίασε τους 1000 ενώ το ίδιο βράδυ αναχώρησαν πάνω από 450 άτομα. Το βράδυ της Τρίτης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων πιθανά να έχει μηδενιστεί.

Έφερε οικίσκους το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Την ίδια ώρα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που προσέγγισε το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του νησιού μετέφερε 20 συνολικά οικίσκους που μεταφέρθηκαν στον χώρο του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ. ώστε να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες στέγασης μεταναστών και προσφύγων.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το «B.S. Patmos» μετέφερε 20 οικίσκους για τον συγκεκριμένο σκοπό. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ