10.2.2017 14:07

Διαψεύδει επιβεβαιώνοντας την άφιξη 5 κοντέινερς στη ΒΙΑΛ το Αυτοτελές Κλιμάκιο Ασύλου

Οι φήμες για την άφιξη επιπλέον κοντέινερς στη ΒΙΑΛ και το ενδεχόμενο επέκτασης του χώρου φιλοξενίας προκάλεσαν νέες αντιδράσεις από τους κατοίκους των Καμποχώρων και νέα λαϊκή συνέλευση σήμερα στο Χαλκειός.

Ωστόσο το Αυτοτελές Κλιμάκιο Ασύλου με ανακοίνωση του διαψεύδει ότι τα κοντέινερς έχουν φτάσει στη Χίο αλλά επιβεβαιώνει πως αναμένεται η άφιξη τους και ότι θα χρησιμοποιηθούν για τις υπηρεσίες ασύλου, όπως εξαρχής είχε γράψει ο «π».

Η ανακοίνωση

Επ΄ευκαιρία πρόσφατων δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο σχετικά με την άφιξη στη Χίο αριθμού containers και εγκατάστασής τους στο χώρο της ΒΙΑΛ, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε εκ μέρους του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Χίου τα ακόλουθα:

Το Αυτοτελές Κλιμάκιο Ασύλου Χίου δεν γνωρίζει, ούτε αντίστοιχα δύναται να επιβεβαιώσει, τις φήμες για απροσδιόριστο αριθμό containers που ήδη βρίσκονται αποθηκευμένα σε χώρο μεταφορικής εταιρίας στη Χίο.

Ωστόσο και προς αποφυγή οποιασδήποτε παρανόησης, επιβεβαιώνουμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένουμε την άφιξη πέντε (5) containers, που αφορούν αποκλειστικά στην εγκατάσταση υπηρεσιών ασύλου. Συγκεκριμένα πρόκειται για την άφιξη δύο (2) containers γραφείων, δύο (2) containers για τη στέγαση των εργαζομένων της ιδιωτικής ασφάλειας και των αστυνομικών της EΛΑΣ που υποβοηθούν το έργο της Υπηρεσίας Ασύλου, όπως και ενός (1) container για υπηρεσίες υγιεινής. Επίσης, αναμένουμε εν ευθέτω χρόνω την άφιξη επιπλέον τεσσάρων (4) containers για υπηρεσίες υγιεινής.   

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ