1.3.2013 13:17

Διαπιστωτική η συζήτηση για το δρόμο του ΧΥΤΑ

• ΜΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΧΑΔΑ ΑΠΟ ΑΛ. ΓΑΪΤΑΝΟ & Μ. ΓΙΑΝΝΑΡΑ

Τις εποχές που η κάθε Δημοτική Ενότητα είχε και το δικό της σκουπιδότοπο λησμόνησαν ορισμένοι προτείνοντας ευθέως την επαναλειτουργία των ΧΑΔΑ μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στο οδικό δίκτυο που οδηγεί στο ΧΥΤΑ.

Το θέμα της διάνοιξης του δρόμου επανέφερε στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αλ. Γαϊτάνος, τονίζοντας ότι σε 3 συνολικά σημεία του δρόμου το οδόστρωμα γίνεται ιδιαίτερα στενό, με αποτέλεσμα δύο μεγάλα οχήματα να μην μπορούν να περάσουν ταυτόχρονα.

«Από τη μία πλευρά του δρόμου υπάρχει γκρεμός. Τι θα γίνει σε περίπτωση ατυχήματος; Οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν καθημερινά. Προτείνουμε,  μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες διάνοιξης του δρόμου, να παγώσει προσωρινά η δραστηριότητα του ΧΥΤΑ και να επαναλειτουργήσει η χωματερή του Δήμου Χίου», είπε ο ίδιος, αφήνοντας εμβρόντητους τους παριστάμενους.

Στήριξη και από Γιαννάρα

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του συμβούλου, Μ. Γιαννάρα, ο οποίος τάχθηκε υπέρ των ΧΑΔΑ, προκειμένου να διευκολυνθούν προσωρινά οι εργαζόμενοι.

«Ο δρόμος ενέχει σοβαρούς κινδύνους. Θα πρέπει να προστατέψουμε τους εργαζόμενους. Συμφωνώ με τη λύση που προκρίνει ο κ. Γαϊτάνος».

Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε την έκρηξη του αντιδημάρχου Καθαριότητας, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι δεν τον έχει επισκεφθεί.

Η λύση

Η λύση δόθηκε το πρωί της Πέμπτης, έπειτα από συνάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου με τον αντιπεριφερειάρχη Μ. Κράκαρη, στην οποία συμφώνησαν πριν τη δημοπράτηση της επισκευής του δρόμου να γίνουν ορισμένες διορθωτικές εργασίες για την προσωρινή αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου.

Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται η επίστρωση του δρόμου με 3Α , η μερική διαπλάτυνση στα προβληματικά σημεία αλλά και η τοποθέτηση μπαρών ασφαλείας στα σημεία όπου μετά το οδόστρωμα ακολουθεί γκρεμός.

Πιθανότητα κινητοποίησης

Η επικινδυνότητα του δρόμου προς το ΧΥΤΑ πάντως έχει προκαλέσει συναγερμό στις τάξεις των υπαλλήλων της καθαριότητας. Βλέποντας να μην υπάρχει άμεσο φως στις ενέργειες αποκατάστασης, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ