14.11.2018 14:08

"Διαφωνούν" με τις σημερινές εκλογές της Ένωσης Γονέων Χίου και το εκφράζουν με δημόσια επιστολή τους

 

Με επιστολή τους 26 γονείς παιδιών που φοιτούν στα σχολεία της Χίου εκφράζουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις σημερινές εκλογές της Ένωσης Γονέων Χίου επισημαίνοντας ότι αφενός  δεν έχουν εξασφαλιστεί οι κατάλληλες προϋποθέσεις και αφετέρου βάση νομοθεσίας οι εκλογές πρέπει να διεξάγονται σε μονό έτος.  Οι υπογράφοντες γονείς μάλιστα υπογραμμίζουν ότι η βιασύνη για τη διενέργεια των εκλογών προκαλεί ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Ως γονείς που προβληματιζόμαστε για την κατάσταση στην εκπαίδευση  που κάθε χρόνο τα προβλήματα αυξάνονται είμαστε παρόντες και στην σχολική χρονιά που διανύουμε!!! Η συνεχής υποχρηματοδότηση από τους κυβερνώντες, τα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές, τα προβλήματα μεταφοράς των μαθητών, την κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό κλπ, θεωρούμε ότι οι Σύλλογοι Γονέων κι οι αντιπρόσωποί τους στα δευτεροβάθμια όργανα έχουν πολύ σοβαρό ρόλο να διαδραματίσουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η ζωντανή, σταθερή λειτουργία των Συλλόγων, με μαζικές συνελεύσεις όπου θα μπαίνουν ανοιχτά όλα τα ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση των παιδιών μας, θα γίνεται συζήτηση επ’ αυτών και με τις νόμιμες διαδικασίες που έχει κατακτήσει το γονεϊκό κίνημα χρόνια τώρα, σ’ όλους τους συλλόγους της χώρας, να εκφράζεται η βούληση της πλειοψηφίας των γονιών με ψηφοφορία. Μέσα από τέτοιες διαφανείς διαδικασίες και μόνο, μπορούν να εκλεγούν κι οι αντιπρόσωποι του κάθε συλλόγου στο δευτεροβάθμιο όργανο που είναι η Ένωση Γονέων Χίου.

Μας προβληματίζει λοιπόν ιδιαίτερα  ο χρόνος και ο τρόπος που έχουν εξαγγελθεί για τις 14/11/2018 οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ της Ένωσης Γονέων, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις και σε χρόνο που έρχεται σε αντίθεση με τη νομοθεσία που προβλέπει οι εκλογές για την Ένωση Γονέων να γίνονται σε μονό έτος από 1 έως 31 Μαρτίου, εν προκειμένω από 1 έως 31 Μαρτίου 2019. Δεν έχουν κληθεί τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων να προκηρύξουν εκλογές για την ανάδειξη αντιπρόσωπων, τα οποία έχουν περιθώριο μέχρι τις 31.12.2018 για να ολοκληρώσουν τις γενικές συνελεύσεις και τις εκλογές τους. Δεν έχουν γίνει εκλογές στα περισσότερα σχολεία, με περιπτώσεις όπου τα ΔΣ αποφασίζουν μόνα τους κι εντελώς αντικαταστατικά ορίζουν αντιπρόσωπο για την Ένωση. Και δυστυχώς αυτοί που κινούν τη διαδικασία με ανυπόγραφα email, δεν έχουν βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα απ’ το περασμένο καλοκαίρι, που το προηγούμενο ΔΣ της Ένωσης παραιτήθηκε λόγω των καταγγελιών για την παρουσία μη νομιμοποιημένων αντιπροσώπων στην Γ.Σ. της Ένωσης.

Αυτή η βιασύνη προκαλεί ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα αυτών των ενεργειών. Ποιος είναι ο στόχος τους; Να έχουμε πάλι μία απ’ τα ίδια, κόντρα στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των γονιών , χωρίς νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους; Πού το πάνε άραγε;; Που οφείλεται το όψιμο ενδιαφέρον τους ?

Απαιτείται να γίνουν πρώτα εκλογές σε όλους τους συλλόγους γονέων και να εκλεγούν οι αντιπρόσωποι μέσα από ψηφοφορία των γενικών συνελεύσεων και τον Μάρτιο του 2019 να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων.

Κάθε άλλη ενέργεια και διαδικασία είναι ενάντια στα συμφέροντατων γονέων και στο ρόλο που καλούμαστε να επιτελέσουμε ως γονεϊκό κίνημα που μόνο στόχο έχει  το καλό των παιδιών μας και να έχουν την εκπαίδευση που αξίζει σε κάθε παιδί «, καταλήγει η επιστολή των γονέων.

 

 

Αριστείδου Βαγγέλης

Γατανά Σοφία

Γκαρμάτη Ευτυχία

Δημητρίεβτς Ράνια

Ηλιαδάκης Σταμάτης

Καραμουσλή Άννα

Κατσιόλα Λίνα

Κοτσάτου Ελένη

Κούνουπα Έλλη

Κουρτέση Μαρία

Κωνσταντινούδη Γιασεμή

Μισαηλίδου Άννα

Μπελόκας Παναγιώτης

Νικήτας Παναγιώτης

Ξυλάς Νέστορας

Παγούδης Γιώργος

Παϊδα Σέβη

Παμπουρτζή Ξένια

Νίκος Ρερρές

Σαχτούρη Καλλιόπη

Σκανδάλη Μαριέττα

Στεφανή Μαριάννα

Τσίγκος Στέφανος

Φαφαλιού Ασπασία

Ψαρούδης Γιώργος

Ψυχουλά Άννα

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ