29.11.2014 15:20

Διαπαιδαγωγούν μαθητές με ιδανικά [BINTEO]

4η ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Σχεδόν 100 φιάλες αίματος έχει μαζέψει ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου μετά και από την τέταρτη αιμοδοσία μετά το 2012, που οργάνωσε η διοίκηση με τη συνεργασία του Αιματολογικού Τμήματος του Σκυλίτσειου νοσοκομείου. Στην τελευταία διαδικασία η προσέλευση των εκπαιδευτικών ήταν σημαντική, προσήλθαν περισσότεροι από 50 αλλά για διάφορους ιατρικούς λόγους έδωσαν  αίμα  οι 23.

Πολύτιμο

Το σημαντικότερο είναι ότι οι περισσότερες φιάλες έχουν διατεθεί για την κάλυψη αναγκών πολλών μαθητών και λίγων δασκάλων.

«Το αίμα των δασκάλων τους στάθηκε πολύτιμο για να είναι στην ζωή. Είναι μια από τις δραστηριότητες του συλλόγου όπου ο άνθρωπος δωρίζει ένα μικρό κομμάτι από τον εαυτό του και την ώρα που δίνει το αίμα του  καταλαβαίνει πόσο σημαντική είναι η πράξη», δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Αμπαζής.

«Αυτή τη δύσκολη ώρα αναπτύσσονται πολύ περισσότερο το αίσθημα της συναδελφικότητας και τα ιδανικά που θέλουμε να προωθήσουμε. Έτσι θα κατακτήσουμε πάλι την εμπιστοσύνη του λαϊκού κόσμου που βλέπει ότι ο δάσκαλος τους δεν είναι πλάι τους μόνο την ώρα των μαθημάτων, αλλά με τη γενικότερη στάση της ζωής του  διαπαιδαγωγεί τα παιδιά με ιδανικά. Χαίρομαι ακόμη γιατί προσέρχονται  νέοι συνάδελφοι και συναδέλφισες που έχουν κατανοήσει  ότι η διατήρηση της ζωής είναι πρώτα και κύρια δικό τους δικαίωμα και ευθύνη».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ