12.10.2012 20:38

Διαμαρτυρίες στα ΚΕΠΑ από την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Β. Αιγαίου

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου καλεί τους φορείς μέλη της στα νησιά (Μυτιλήνη, Σάμος, Ικαρία, Λήμνος, Φούρνους, Οινούσσες, Ψαρά, Άϊ Στράτης) να αποφασίσουν κινητοποιήσεις για τις 23 Οκτώβρη και ώρα 11.00 το πρωί, μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας. Είναι ώρες ευθύνης και δράσης.
Όπου δεν υπάρχουν ΚΕ.Π.Α., προβαίνουμε σε πολύμορφες κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία, χώ-ρους υγείας, ειδική αγωγή, με το παρακάτω πλαίσιο αγώνα απαιτώντας τη δημιουργία ΚΕ.Π.Α., ώστε να μην ταλαιπωρούνται και επιβαρύνονται τα ΑμεΑ στα νησιά με μετακινήσεις και έξοδα.
Τα ΚΕ.Π.Α. αποδεικνύεται στην πράξη ότι δημιουργήθηκαν για να αποκλείσουν χιλιάδες δικαιούχους ΑμεΑ από τα δικαιώματά τους και όχι για να παίξουν το ρόλο το “δίκαιου κριτή”. Είναι αυταπάτη να νομίζουμε ότι τα ΑμεΑ θα εξαιρεθούν από την επερχόμενη λαίλαπα, όταν το στήριγμά μας, οι οικογένειές μας, γονατίζουν από την ανεργία, τη φτώχεια, την ανέχεια.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται και πρέπει να δυναμώνει. Κανένας γονιός, κανένας Άνθρωπος με Αναπηρία δεν περισσεύει. Μπροστά στο νέο σφαγείο που ετοιμάζεται, τα Άτομα με Αναπηρία και οι οικογένειές μας πρέπει να συνεχίσουμε τον τίμιο και δίκαιο αγώνα μαζί με όλο το λαό. Όλοι στις 23 Οκτώβρη στο δρόμο, διεκδικούμε:

  • Ίδρυση ΚΕΠΑ στη Λήμνο και την Ικαρία, για να λήξει η ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους ταξιδεύοντας στη Λέσβο και τη Σάμο αντίστοιχα.
  • Να καταβάλλεται κανονικά το επίδομα αναπηρίας ή η αναπηρική σύνταξη για όσο διάστημα καθυστερούν οι επιτροπές να εξετάσουν τα αιτήματα ή να επανεξετάσουν την χορήγησή τους.
  • Εξέταση των ενστάσεων κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης του ΚΕΠΑ στα κατά τόπους Κέντρα, με προγραμματισμένες επιτροπές. Η εξέταση των ενστάσεων εκτός τόπου διαμονής λειτουργεί αρνητικά για τα άτομα με αναπηρία και παραιτούνται του δικαιώματος της ένστασης.
  • Είναι εφικτό και αναγκαίο από τον τεράστιο παραγόμενο πλούτο να έχουμε ενιαίο επίδομα αναπηρίας για όλους τους ανάπηρους και τους χρόνιους πάσχοντες, 700€ για εργαζόμενους και συνταξιούχους και 1.120€ για άνεργους και ανίκανους προς εργασία.
  • Να μην κοπεί ούτε ένα ευρώ από τα επιδόματα των ΑμεΑ. Καμία επιπλέον θυσία. Τα ΑμεΑ δεν ευθύνονται για την κρίση.
  • Εδώ και τώρα να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1000€ για όλες τις οικογένειες των ΑΜΕΑ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.
  • Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων σε ασθενείς, ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες αλλά και στους υγειονομικούς παρόχους.
  • Να μη μείνει κανείς χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια και ειδική αγωγή με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ