15.6.2012 15:06

Διαμάχη για τον λογαριασμό (HXHTIKO)

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Σε αγώνα δρόμου εξελίσσεται η ηλεκτροδότηση του περιπτέρου έκδοσης βίζας της Αστυνομίας δίπλα ακριβώς από το Τελωνείο Χίου, αφού η άρνηση του Λιμενικού Ταμείου να δώσει ρεύμα προκειμένου να εξυπηρετηθεί το πιλοτικό πρόγραμμα εξυπηρέτησης των Τούρκων Τουριστών, επέφερε καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας του.

Όπως ανέφερε μιλώντας πριν από λίγο στον «π» η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Λ. Λύκου, στην ευθύνη της οποίας ανήκει το περίπτερο κανένας από τους αρμόδιους φορείς δεν αναλάμβανε την πρωτοβουλία να δώσει ρεύμα αφού το ερώτημα για το ποιος θα πληρώνει το λογαριασμό του ηλεκτρικού ήταν αυτό που έκανε τους πάντες να κρατήσουν αποστάσεις.

«Εμείς φέραμε το περίπτερο, το πληρώσαμε, το τοποθετήσαμε και το θέμα κόλλησε στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι απαράδεκτο να συζητάμε για το αν θα πληρώσει το Λιμενικό Ταμείο το ρεύμα ενός περιπτέρου στα πλαίσια της πιλοτικής του λειτουργίας και ενώ αυτό θα λειτουργήσει μόνο για τρεις μήνες του καλοκαιριού», ανέφερε η ίδια.

Εξοργισμένος από τη στάση των φορέων πάντως ήταν και ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου Κ. Αφενδούλης αφού όπως ανέφερε δεν γίνεται να ζητάμε τουρισμό, η αστυνομία να διαθέτει προσωπικό από το ήδη ελάχιστο που έχει και στο τέλος να υπάρχουν πρόσθετα κολλήματα για τη λειτουργία του περιπτέρου από τους εκπροσώπους φορέων που κατά τα άλλα νοιάζονται για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Τελικά, τη λύση κλήθηκε να δώσει το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών, που μετά από παρέμβαση της Π.Ε. Χίου, ενέκρινε την ηλεκτρική διασύνδεση του περιπτέρου της Αστυνομίας με το Τελωνείο της Χίου. Έτσι σύμφωνα με το ρεπορτάζ αύριο ηλεκτρολόγος από την Π.Ε. Χίου θα συνδέσει το περίπτερο και έτσι θα ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία του, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί εάν θα συνεχίσει σε μόνιμη βάση. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ