27.2.2014 10:39

Διαμάχη Blue Star – Γραφείων Τελετών

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΣOΡΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΝΕΚΡΟΦΟΡΑ

Τον κούκο αηδόνι καλούνται να πληρώσουν οι άτυχοι συγγενείς όσων άφησαν την τελευταία τους πνοή εκτός Χίου αφού με το νέο καθεστώς που επέβαλλε η Blue Star Ferries η μεταφορά της σoρού από Πειραιά προς Χίο στοιχίζει το ελάχιστο 300 ευρώ.

Το πρόβλημα

Όπως εξηγεί στον «π» ο ιδιοκτήτης Γραφείου Τελετών Γ. Μαστοράκης, μέχρι και σήμερα η εκάστοτε εταιρία δεχόταν να μεταφερθεί μόνη της η σoρός στο πλοίο μέσα σε φέρετρο έναντι του αντίτιμου των 35 ευρώ.

«Έτσι αν κάποιος συμπολίτης μας πέθαινε εκτός νησιού, για παράδειγμα σε νοσοκομείο της Αθήνας ή του Πειραιά, είχε ένα επιπλέον κόστος μεταφοράς 35 ευρώ για να έρθει στη Χίο. Εμείς τυλίγαμε το φέρετρο για να μη φαίνεται και έμπαινε στο αμπάρι του πλοίου απ’ όπου η νεκροφόρα το παραλάμβανε στη Χίο», είπε ο ίδιος.

Ωστόσο το πρόβλημα προέκυψε με την είσοδο της Blue Star Ferries στη γραμμή του βορείου Αιγαίου καθώς η εταιρία δεν δέχεται να μεταφερθεί η σoρός μέσα σε φέρετρο αν αυτό δεν είναι τοποθετημένο μέσα σε νεκροφόρα. Επιπλέον χρεώνει το όχημα όχι ως ιδιωτικό αλλά ως φορτηγό με αποτέλεσμα το κόστος να εκτοξεύεται στα 145 ευρώ ανά δρομολόγιο.

«Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φύγει αυτοκίνητο από τη Χίο, να πάει στον Πειραιά, να παραλάβει τη σωρό και να επιστρέψει πάλι στη Χίο. Όμως για τον πελάτη σημαίνει 145 ευρώ να πάει το αυτοκίνητο στον Πειραιά και άλλα 145 ευρώ για να επιστρέψει Χίο», εξηγεί ο κ. Μαστοράκης.

Αδυνατούν να πληρώσουν

Σύμφωνα με τον ίδιο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης η μεταφορά της σωρού από Πειραιά προς Χίο μπορεί να στοιχίσει όσο το μισό κόστος της τελετής ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις συμπολιτών μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος.

«Καλά αν μπορείς να τα πληρώσεις αν όμως δεν μπορείς τι γίνεται; Θα μείνει άνθρωπος άταφος στην Αθήνα; Είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να επιλυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Όταν ήταν το «Νήσος Χίος» στη γραμμή δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα. Τώρα που είναι μονοπώλιο μας έχουν τσακίσει όλους», κατέληξε ο κ. Μαστοράκης.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ