5.7.2012 13:54

Διάλογο ουσίας ζητάνε οι εθελοντές

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ "ΕΛΙΚΑΣ", "ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΖΟΥ", "ΠΟΔΗΛΑΤΕΙΝ"

Στο αδιαμφισβήτητα δίκαιο και νόμιμο αίτημα των πολιτών, να αισθάνονται ασφαλείς όταν βαδίζουν στους δρόμους της πόλης μας, ο δήμαρχος απάντησε με τρόπο που αδικεί και ζημιώνει και τον θεσμό αλλά και το πρόσωπο.
Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη πολιτεία, ο αρμόδιος απολογείται, αφού εξαιτίας της κακής κατάστασης των διαβάσεων πεζών και της πλήρους απουσίας αξόνων κυκλοφορίας πεζών, συνάνθρωποί του κινδυνεύουν καθημερινά από σοβαρό ατύχημα.
Η καχυποψία στην αντιμετώπιση και η απαξιωτική στάση για τις μέχρι τούδε εθελοντικές, γνήσιες και ανυστερόβουλες δράσεις των συλλόγων μας , σίγουρα δεν βοηθούν στην επαφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη λαϊκή της βάση από όπου αντλεί και την εξουσία της, ενώ τις προσδίδουν χαρακτήρα έπαρσης και αλαζονείας.
Βασικός άξονας ωστόσο της κοινωνικής μας ευαισθησίας είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων μας, με την επισήμανση παραλείψεων η λαθών.
Από την πλευρά του Δήμου Χίου, γίνεται επίκληση της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, η Τ.Α είναι μια από τις αιτίες που τη δημιούργησε και τη χειροτέρεψε. 
Στην τελευταία ΔΕΔ ακούστηκε επανειλημμένα η προτροπή μας για την έγκαιρη επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων του Δήμου, ωστόσο προφανώς δεν εισακουστήκαμε, καθότι καθημερινά διαπιστώνουμε έργα αμφιλεγόμενης σκοπιμότητας και αναγκαιότητας.
Κύριε Δήμαρχε, απαιτούμε ασφάλεια ως πεζοί, απαιτούμε σωστή οικονομική διαχείριση των πόρων του Δήμου, και απαιτούμε σεβασμό στην εθελοντική προσφορά μας. Επιτρέψτε μας να σας υπενθυμίσουμε την έγκαιρη γραπτή ενημέρωση που λάβατε από τα μέλη μας στις 21-02-2012, για τη συντήρηση διαβάσεων πεζών , γεγονός που δεν μας επιτρέπει να αποδεχθούμε τους εναντίον μας χαρακτηρισμούς και τα υπονοούμενα.
Αξιώνουμε έναν ειλικρινή διάλογο σε συνελεύσεις ουσίας και όχι τύπων , την μετατροπή των διαβουλεύσεων βιτρίνας όπως αυτή της ΔΕΔ σε όργανα ουσίας , όπου οι ιδέες, οι προτάσεις θα μετουσιώνονται σε έργα και πράξεις για το καλό και την ευημερία όλων μας.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ