1.2.2016 11:23

Διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών στα hotspot των νησιών

ΑΠΟ 24 - 48 ΩΡΕΣ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΖΑΛΑ

Ανοιχτού τύπου, αλλά φρουρούμενα, θα είναι τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό που παραχωρεί ο στρατός για την δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης συνολικής χωρητικότητας 8 χιλιάδων ατόμων, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι με τη συνδρομή του στρατού επιταχύνονται εν τω μεταξύ τα hot spots σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο, όπως αποφασίστηκε την Κυριακή σε διυπουργική σύσκεψη.

Ο κ. Μουζάλας εξήγησε ότι εκεί θα γίνεται ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών, θα παραμένουν στα κέντρα αυτά από 24 - 48 ώρες και στη συνέχεια θα προωθούνται στην ενδοχώρα.
Επιπλέον  δήλωσε ότι μέχρι και το Νοέμβριο οι πρόσφυγες ήταν το 75 - 80% των ατόμων που εισέρχονταν στη χώρα μας, αλλά από το Δεκέμβριο το μεταναστευτικό ρεύμα έχει αλλάξει και οι πρόσφυγες αποτελούν το 45-55%.

Είπε μάλιστα ότι από όσους έχουν έρθει τον τελευταίο χρόνο, που αγγίζουν σχεδόν το ένα εκατομμύριο, στη χώρα μας έχουν παραμείνει περίπου οι 15.000.


Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ