7.11.2014 12:42

Διαχείριση Απορριμμάτων: Λύσεις προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Πρόταση για περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων απευθύνει στη Δημοτική αρχή η Χιακή Συμπολιτεία, προτείνοντας να κληθεί για ενημερωτική επίσκεψη στη Χίο, εκπρόσωπο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Πρώτα η Συνεννόηση για τα Απορρίμματα» (ΠΡΩ.ΣΥΝ.ΑΤ).

Η συγκεκριμένη οργάνωση έχοντας διερευνήσει και ασχοληθεί επιστημονικά με προγράμματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης στο νησιωτικό χώρο, μπορεί να προσφέρει ουσιαστική ενημέρωση και πολύπλευρη τεχνογνωσία.

«Ως Χιακή Συμπολιτεία θεωρούμε την διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο μας, ζήτημα υψηλής προτεραιότητας με σημαντικές επιπτώσεις στη σχέση μας με το περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής όλων των δημοτών.

 

Για το σκοπό αυτό οι επιλογές που θα γίνουν στη διαχείριση θα έχουν καθοριστική σημασία. Κατά την άποψή μας οι επιλογές αυτές θα πρέπει:

Να μειώνουν τον όγκο των απορριμμάτων

Να καλλιεργούν οικολογική συνείδηση μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα ανακύκλωσης όλων των μορφών.

Να λειτουργούν προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών και όχι για το κέρδος κάποιων ιδιωτών», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Χιακή Συμπολιτεία.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ