29.7.2016 12:05

Διαγωνισμό για την σίτιση των μεταναστών μόνο με χιώτικες επιχειρήσεις από τον Ο.Η.Ε.

ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΕΝΙΣΧΥΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, από το αντίστοιχο του ελληνικού δημοσίου κινείται ο διαγωνισμός για την σίτιση των μεταναστών στη Σούδα και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ που προκαλεί η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε.

Με  γνώμονα την δεδομένη ανάγκη για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, η Ύπατη Αρμοστεία καλεί στον διαγωνισμό για την σίτιση 250 προσφύγων και μεταναστών αποκλειστικά τις χιώτικες επιχειρήσεις εστίασης, αρκεί να διαθέτουν τις προβλεπόμενες από το Νόμο άδειες για την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με την προκήρυξη που είναι σε ισχύ, η σίτιση θα έχει διάρκεια 4 μήνες και θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου, με καθημερινή υποχρέωση για διανομή 250 μερίδων φαγητού στο διάστημα από 14.00 έως 20.00.

Ο διαγωνισμός λαμβάνει υπόψη του αρκετά ζητήματα που μένει να αναλυθούν σε όσους εκφράσουν ενδιαφέρον συμμετοχής. Μάλιστα αποκλείονται εκ των πραγμάτων από αυτόν όσοι διαθέτουν κατεψυγμένα προϊόντα ή αντίστοιχα που απαιτούν προθέρμανση, ενώ προβλέπονται και ειδικά διατροφολόγια για εγκύους, τα ασυνόδευτα παιδιά, τους διαβητικούς και τους έχοντες ιδιαίτερο πρόβλημα μετανάστες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται, στις βασικές τροφές που θα χορηγηθούν περιλαμβάνονται λαχανικά, βοδινό, αρνί, όσπρια, ζυμαρικά, γιαούρτια και φρούτα.

Αναλυτικά ο διαγωνισμός ΕΔΩ.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ