27.6.2016 10:07

Διαφημίζει τη Χίο

ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του θρησκευτικού τουρισμού της Χίου, αποτελεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας στις 4 και 5 Ιουλίου.

Η ανάδειξη του π. Γεώργιου Κωνσταντίνου στο τιμόνι του Ι.Σ.Κ.Ε. αποτέλεσε για τον ίδιο την ευκαιρία να συνεχίσει μία σημαντική προσπάθεια που είχε ξεκινήσει όταν ακόμα ήταν διαχειριστής των διαδικτυακών μέσων της Ι.Μ. Χίου, της τόνωσης του θρησκευτικού τουρισμού.

Έτσι δεν άφησε τον χρόνο να πάει χαμένος, καλώντας τους ιερείς που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Σ.Κ.Ε., στη Χίο.

Η διαμονή των Ιερέων

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα συμμετέχουν 7 από τους 9 ιερείς που το απαρτίζουν και προέρχονται από περιοχές όπως το Καρπενήσι, το Αγρίνιο, η Κηφισιά και το Άργος.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης διαμονής τους στο νησί θα καταλύσουν μερικοί από αυτούς στα κελιά της Παναγίας Πλακιδιώτισσας και κάποιοι άλλοι στο κελί της ενορίας της Καλλιμασιάς.

Το πρόγραμμα

Η ξενάγηση των ιερέων θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας από την Καλλιμασιά, όπου θα μεταβούν στο Μοναστήρι του Αγίου Μηνά. Οι ιερείς στη συνέχεια θα επισκεφθούν τον χώρο παρασκευής των γευμάτων της αγάπης της Ι.Μ. Χίου στο Κοντάρι και ακολούθως θα μεταβούν στον Μητροπολιτικό Ναό Χίου προκειμένου να προσκυνήσουν.

Το πρόγραμμά τους για τη συνέχεια προβλέπει επίσκεψη στον Άγιο Μακάριο και μετά στην Αγία Μαρκέλλα ενώ κατά την επιστροφή τους θα μεταβούν στη Νέα Μονή και στην Παναγία Βοήθεια.

Η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. στο αρχονταρίκι της Παναγίας Πλακιδιώτισσας.

Η δεύτερη ημέρα θα ξεκινήσει με ιερατικό συλλείτουργο στο οποίο θα συμμετέχουν ιερείς – μέλη των συνδέσμων Κληρικών Ελλάδας και Κληρικών της Ι.Μ. Χίου. Μετά τη Θεία Λειτουργία οι ιερείς θα μεταβούν στην ενοριακή αίθουσα στην οποία θα ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν τους ιερείς σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο.

Τιμή στον Μητροπολίτη Χίου

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής τους στο νησί, τα μέλη του Ι.Σ.Κ.Ε. θα απονείμουν τιμητική πλακέτα στον Μητροπολίτη Χίου Μάρκο και θα τον ανακηρύξουν επίτιμο μέλος, για την προσφορά του και τη θετική στάση απέναντι στον Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ