4.3.2015 10:33

Διαδικτυακές συγκρούσεις στα ΤΑΞΙ

• «ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ», ΑΠΑΝΤΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ «π» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Ν. ΤΖΗΚΑΣ

Αποσχιστικές τάσεις στους κόλπους των οδηγών ταξί, σε σημείο μάλιστα να γίνεται λόγος για δημιουργία νέου συλλόγου, οδήγησε η πρωτοβουλία μερίδας επαγγελματικών οδηγών να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες προκειμένου αφενός να αυξήσουν τον τζίρο τους, αφετέρου να συμβαδίσουν με τις απαιτήσεις της νέας εποχής όπως συμβαίνει για παράδειγμα στη Μυτιλήνη.

Η ευρεία συζήτηση που άνοιξε στον κλάδο των 50 επαγγελματιών οδηγών που συμμετέχουν στο Ράδιο Ταξί Χίου οδήγησε πριν από ενάμιση μήνα σε Γενική Συνέλευση τα μέλη του ώστε να αποφασίσουν, σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου του Ραδιοταξί Ν. Τζήκα, αν θέλουν να εγκαταστήσουν tablet στα οχήματα με σκοπό να εξυπηρετούν τους πελάτες μέσω διαδικτύου.

Εκεί με μεγάλη πλειοψηφία απορρίφθηκε το αίτημα με τη λογική ότι η βάση του συστήματος είναι στη γειτονική Μυτιλήνη και συνεπώς είναι  πολύ δύσκολο ο όλος συντονισμός να ελέγχεται από άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με τη Χίο.

«Είναι μειοψηφία»

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου συλλόγου από μερίδα επαγγελματιών οδηγών ο πρόεδρος του Ραδιοταξί  τους χαρακτήρισε μειοψηφία ενώ προσέθεσε ότι: «σύμφωνα με τον νόμο σε περιοχές κάτω των 50.000 κατοίκων απαγορεύεται η ίδρυση νέου Ραδιοταξί».

Μάλιστα μεταφέροντας μέσω του «π» την εμπειρία των συναδέλφων του στη γειτονική Μυτιλήνη, εκεί όπου λειτουργούν 4 συνολικά συστήματα διαδικτυακής εξυπηρέτησης ανέφερε: «το να μπούμε σε ένα καθεστώς εξάρτησης από τη Μυτιλήνη θα μας δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εκεί οι οδηγοί έχουν διασπαστεί σε 4 κομμάτια και κατασπαράζονται μεταξύ τους. Εμείς λοιπόν δεν θέλουμε να γίνουμε Μυτιλήνη. Επιμένουμε στο Ραδιοταξί και θεωρώ ότι είναι παλληκαριά μας που παρά τα οικονομικά προβλήματα μπορούμε και το κρατάμε 10 ώρες την ημέρα ανοιχτό ώστε να βρίσκει ο κόσμος εύκολα ταξί».

Νέα Γενική Συνέλευση

Το ενδεχόμενο πάντως απόσχισης μελών του Ραδιοταξί και η συνεργασία τους με τους οδηγούς έξω από αυτό δεν έχει απομακρυνθεί με αποτέλεσμα να προσκαλείται νέα Γενική Συνέλευση αύριο Τετάρτη μέσα από την οποία, σύμφωνα με τον Ν. Τζήκα, θα προκύψει η στάση που θα κρατήσει το σωματείο απέναντι στους διαφωνούντες οδηγούς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ