19.12.2012 18:03

Διαβούλευση για το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας

ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ www.pvaigaiou.gov.gr

 

Ξεκίνησε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η δημόσια διαβούλευση για το Στρατηγικό Σχεδιασμό προκειμένου να εκπονηθεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (διετίας 2013-2014) με στόχο την αξιοποίηση των προτάσεων και απόψεων των πολιτών και των φορέων των νησιών.

Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια ως αιρετή Αυτοδιοίκηση μελετά ένα συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και για να ενεργοποιηθεί η ενεργή συμμετοχή των πολιτών και των φορέων στη διαβούλευση, καθώς και για λόγους διαφάνειας, η Περιφέρεια ανάρτησε το Επιχειρησιακό Σχέδιο προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να ενημερωθούν.

Το ζήτημα είναι βέβαια οι απόψεις και οι απαντήσεις των πολιτών να εκτιμηθούν και να συνυπολογιστούν στο σχεδιασμό της Περιφέρειας.

«Η βελτίωση της ελκυστικότητας των νησιών μας με την ολοκλήρωση βασικών υποδομών είναι μια ορατή πραγματικότητα αρκεί να ενστερνισθούμε ότι απαιτούνται “ποιότητα και καινοτομία παντού”. Στον τρόπο σκέψης, στη συμπεριφορά μας απέναντι στον συνάνθρωπο, στο περιβάλλον, στην καθημερινή ζωή, στη μεθοδολογία μας, στην παροχή των Υπηρεσιών μας, στη δημιουργία του τελικού μας προϊόντος προσθέτοντας υπεραξίες προς όφελος της κοινωνίας», δήλωσε σχετικά ο Ν. Γιακαλής.

 

Οι άξονες του προγράμματος

Βασικά χαρακτηριστικά του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας τα οποία και αποτελούν τους άξονες στους οποίους εστιάζει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα είναι:

·                                 Η τόνωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών που έχουν τα ξεχωριστά προϊόντα των νησιών, η υποβοήθηση της αγροτικής παραγωγής, της μεταποίησης

·                                 Η αναγνώριση της πολιτιστικής φυσιογνωμίας, των ιστορικών καταβολών και των πολιτισμικών αξιών σε επίπεδο κοινωνίας αλλά και στο διεθνή χώρο

·                                 Η προστασία και η αξιοποίηση του περιβαλλοντικού πλούτου, που είναι ικανές να προσθέσουν εισόδημα και να οδηγήσουν σε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης με ενεργειακή αυτάρκεια, με ποιοτικότερο τουρισμό εναλλακτικών μορφών και με νέες θέσεις εργασίας.

·                                 Η αξιοποίηση της γεωπολιτικής θέσης των νησιών

 

Το ερωτηματολόγια

Στο site της Περιφέρειας www.pvaigaiou.gov.gr , υπάρχουν ειδικά ερωτηματολόγια όπου οι πολίτες μπορούν να απαντήσουν καταγράφοντας τις σκέψεις τους, ιεραρχώντας τους στόχους που έχουν τεθεί από την περιφέρεια και δίνοντας κατευθύνσεις σε αυτούς και στις πολιτικές που πρόκειται να ακολουθηθούν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ