29.5.2012 18:18

Δια πυρός επιτυχία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, από την Π.Υ. ΧΙΟΥ, άσκηση ετοιμότητας, με την κωδική ονομασία "ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2012", για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, στη δασική περιοχή Προβατά πλησίον του Ναυτικού φυλακίου  στην Δημοτική ενότητα Ομηρούπολης.
Παρόμοιες ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν, την ίδια μέρα, στις έδρες όλων των Περιφερειακών Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της χώρας και των Πυρ/κων Υπηρεσιών, προκειμένου να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
Στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της άσκησης, εκτός από την Π.Υ., συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας, του Δήμου Χίου, των Ενόπλων Δυνάμεων  96 ΑΔΤΕ  και Πολ.Ναυτικού, της Ελληνικής Αστυνομίας,   καθώς και οι εθελοντικές ομάδες  του Νησιού.
Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης. Η διεξαγωγή της ακολούθησε όλα τα επιχειρησιακά στάδια μιας πραγματικής δασικής πυρκαγιάς, που διαχειρίζεται η Π.Υ., ξεκινώντας από την αναγγελία της, την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον τομέα ευθύνης των οποίων ανήκει η επιλεγείσα περιοχή, την κλιμάκωση της αποστολής των απαιτούμενων πυροσβεστικών οχημάτων από  τα Πυρ/κά Κλιμάκια, τη συνδρομή με πεζοπόρα τμήματα και υδροφόρα οχήματα από τους Ο.Τ.Α. και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τη συνδρομή των εθελοντών καθώς και όποια άλλη ενέργεια αποφασίστηκε από το Συντονιστή της πυρκαγιάς, για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του συμβάντος.
 
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Νομού Χίου ευχαριστεί τους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων, και τονίζει ότι η συνεργασία ανάμεσα στους φορείς και στους πολίτες μπορεί να οδηγήσει στην αποτελεσματική και έγκαιρη κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών κατά το επιτυχημένο πρότυπο της άσκησης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ