29.8.2014 11:53

Δέσμευση Βουρνού για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ουσιαστική πρωτοβουλία πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας και μακριά από προβολή για την προβολή ήταν αυτή που ανέλαβε η Λαϊκή Συσπείρωση" παρασύροντας" τον δήμαρχο Χίου Μ. Βουρνού σε επίσκεψη στα κέντρα κράτησης μεταναστών και προτείνοντας την αξιοποίηση χώρων όπως το Γ. Καλουτάς ή τον ΟΑΕΔ για τη φιλοξενία τους..
Ο επικεφαλής της Μ. Σκούφαλος μαζί με τον δήμαρχο Μ. Βουρνού βρέθηκαν επί τόπου στους χώρους που "φιλοξενούν" τους μετανάστες σε μια προσπάθεια κυρίως να γίνει μια προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσής τους.
Στα πλαίσια αυτά επισκέφτηκαν τον παρακείμενο της δημαρχίας  χώρο,  ο Δήμαρχος κ. Βουρνούς με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μάρκο Σκούφαλο, τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Μπελέγρη και  το Δ/ντη της υπηρεσίας καθαριότητας κ. Κάργα.
"Στη συζήτηση μαζί τους  η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να επιληφθεί ακόμα περισσότερο των θεμάτων καθαριότητας  προσθέτοντας περισσότερους κάδους-πράγμα που έγινε άμεσα- και  κάνοντας τακτικότερη αποκομιδή των σκουπιδιών,  να επιλύσει το αποχετευτικό εντός της ημέρας, το οποίο και διεκπεραίωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ενημερώνοντας και τη Λαϊκή Συσπείρωση και να βρίσκεται σε μια επικοινωνία με αυτούς τους ανθρώπους προκειμένου να βελτιωθεί η διαβίωσή τους.
Θέτοντας το βασικό τους πρόβλημα που είναι να πάρουν τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους και να φύγουν, ξεκαθαρίστηκε από τον επικεφαλής της ΛΑΣ, ότι αυτό είναι ζήτημα της ελληνικής πολιτείας που καθυστερεί και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της.
Στην έκκληση για αυτοοργάνωση  και των ίδιων, ώστε  από κοινού να λύνονται κάποια θέματα , χαρακτηριστική ήταν η φράση ενός μετανάστη που είπε ότι όταν κοιμάσαι εκεί που κοιμούνται και τα ζώα, όταν τόσες μέρες είσαι βρώμικος, αρχίζεις να χάνεις το ενδιαφέρον σου να ζεις και να φέρεσαι σαν άνθρωπος.
Από την πλευρά μας ως Λαϊκή Συσπείρωση, τονίσαμε στο Δήμαρχο ότι θα πρέπει πέρα από τα  μέσα τα δικά μας ή τις προσπάθειές μας, να πιεστεί η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση ,προς την οποία κι η ίδια είναι  συνυπεύθυνη αφού μετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που πλήττουν άμεσα τα συμφέροντα του λαού μας. Ταυτόχρονα σε συνεργασία και με την περιφέρεια και με έκτακτες επιχορηγήσεις από την κυβέρνηση, πρέπει να οργανωθούν χώροι διαβίωσης ανθρώπων και όχι ζώων!
Τέτοιοι χώροι υπάρχουν και στο εκθεσιακό κέντρο Καλουτάς και στον ΟΑΕΔ που είναι κλειστός  και  αλλού με την κατάλληλη διαμόρφωση.
Κλείνοντας, θεωρούμε ότι ο Χιώτικος λαός που έχει ζήσει πολέμους, προσφυγιά και διώξεις πρέπει να σταθεί αλληλέγγυος απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους, να μην αφήσει το ρατσιστικό, φασιστικό  δηλητήριο να τον αγγίξει,  να βγάλει τα σωστά πολιτικά συμπεράσματα ώστε να απαλλαγεί από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, από τα δεσμά των ευρώδουλων κυβερνήσεων ανεξαρτήτως δεξιών ή αριστερών αποχρώσεων, που με μαθηματική ακρίβεια τον οδηγούν μαζί με όλο τον ελληνικό λαό σε νέες περιπέτειες με θύμα τον ίδιο", αναφέρει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση,

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ