10.6.2013 15:19

“Δεσμευόμαστε για την παράδοση”

ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΠΡΟΤΕΚΑΤ Α.Ε.

Εντός χρονοδιαγραμμάτων και με όλα όσα προβλέπονται στην σύμβαση του έργου θα παραδώσει το νέο Δικαστικό Μέγαρο η εταιρία ΠΡΟΤΕΚΑΤ Α.Ε., η οποία συνεχίζει απρόσκοπτα το σχεδιασμό του έργου, χωρίς ωστόσο να μπορεί σε αυτή τη φάση να απόφύγει τα προβλήματα που δημιουργούνται ευρύτερα στον κατασκευαστικό κλάδο, από τον οποίο και τροφοδοτείται με πρώτες ύλες για την εκτέλεση των εργασίων. “Νιώθουμε ότι προέκυψε μια παρερμηνεία των δηλώσεων μας τις οποίες θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε. Ουδέποτε η εταιρία μας στερούνταν φορολογικής ενημερότητας. Αυτό μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί. Τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται δεν έχουν να κάνουν με εμάς αμιγώς, αλλά με ευρύτερες συνεργασίες που έχουμε και που λόγω της κρίσης και των ιδιότυπων δυσκολίων στον κατασκευαστικό κλάδο, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις που έχουμε συμφωνήσει”, τονίζει στον «π» ο κ. Δημητρακόπουλος από την ΠΡΟΤΕΚΑΤ Α.Ε.
Ο κατασκευαστικός κλάδος έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό και στην εύρωστη μέχρι πρώτινος κοινωνία της Χίου. “Νιώθουμε ότι η τοπική κοινωνία μπαίνει σταδιακά στην κρίση και κάτι τέτοιο δεν αφήνει ανεπηρέαστη την κατάσταση στον κλάδο μας. Διαπιστώνουμε τέτοια προβλήματα παντού. Σε άλλες περιοχές είναι δύσκολο να βρούμε τις πρώτες ύλες που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε τα έργα. Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να προμηθευτούν υλικά. Εμείς έχουμε σε εξέλιξη πάνω από 15 έργα σε όλη την Ελλάδα, επομένως είναι εύλογο το γεγονός ότι πρέπει να έχουμε συνεχώς τεταμένη την προσοχή μας σε όλα αυτά τα μέτωπα. Κάτι τέτοιο όμως σε τίποτα δε σχετίζεται με το έργο του νέου Διαστικού Μεγάρου το οποίο και θα εκτελέσουμε και θα παραδώσουμε στο χρόνο που απαιτούν οι συμβάσεις που έχουμε υπογράψει”, τονίζει ο κ. Δημητρακόπουλος ξεδιαλύνοντας τα σύννεφα αμφισβήτησης στην εργολαβία του έργου και τονίζοντας για άλλη μια φορά το γεγονός ότι η χρηματική ροή του έργυο εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Εκπρόσωποι της ΘΕΜΙΣ στο εργοτάξιο

Τις εργασίες που έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα  επέβλεψαν εκπρόσωποι της ΘΕΜΙΣ που επικσέφθηκαν τη Χίο το Σάββατο. Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί τους στο χώρο ήταν και εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ