13.8.2015 10:04

Δεν υπάρχει κίνδυνος

ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ

Ανακοίνωση με την οποία καθησυχάζει τον κόσμο αναφορικά με τα θετικά μαντού φυματίωσης, που έχουμε στο νησί μας, εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου.

Όπως σημειώνεται το θετικό μαντού  σημαίνει επαφή με την Φυματίωση και όχι ασθένεια απ' αυτήν. Σύμφωνα με τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο αριθμός των θετικοποιημένων Mantoux, που σημαίνει άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με το μικρόβιο της φυματίωσης και δεν νοσούν, ούτε μεταδίδουν, δεν ξεπερνά τον αναμενόμενο μέσο όρο.

 

 

«Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει προς το παρόν πρόβλημα όσον αφορά τη δημόσια υγεία», τονίζει ο Σύλλογος.

 

Το όλο θέμα εξετάσθηκε υπό την αιγίδα του Συλλόγου σε σύσκεψη των γιατρών της επιτροπής ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων του νοσοκομείου Χίου, των πνευμονολόγων – φυματιολόγων του νησιού και του εντεταλμένου για θέματα υγείας γιατρού του δήμου Χίου.

 

Στη σύσκεψη εξετάσθηκαν όλα τα δεδομένα, με βάση τα οποία βγαίνει το ανωτέρω συμπέρασμα. Ο Σύλλογος καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς «να είναι σε εγρήγορση,  να πραγματοποιούνται και να καταγράφονται οι προβλεπόμενοι προληπτικοί έλεγχοι στις ομάδες υψηλού κινδύνου και να εφαρμόζονται σχολαστικά τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ