20.1.2017 15:25

Δεν θα κόβονται οι συντάξεις στους συνταξιούχους με γεωργικά εισοδήματα

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ευχάριστα είναι γα νέα για τους συνταξιούχους που δηλώνουν και αγροτικά εισοδήματα σύμφωνα με τις απαντήσεις που έλαβε ο βουλευτής Ανδρ. Μιχαηλίδης από τον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο , αφού επί της ουσίας θα παραταθεί το υφιστάμενο καθεστώς και για όσους βγουν στη σύνταξη έως το 2021!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δελτίο τύπου του βουλευτή Χίου, « Επαναβεβαιώθηκε ότι για όσους ήταν ήδη συνταξιούχοι όταν εκδόθηκε ο νόμος 4387 για το νέο ασφαλιστικό (Μάιος 2016) δεν επέρχεται καμία μεταβολή σε σχέση με ό,τι ίσχυε ως τότε. Σημειώνουμε ότι αυτό ακριβώς, το οποίο άλλωστε ορίζεται ρητά στο άρθρο 20 του ανωτέρω νόμου, είχαμε επισημάνει επανειλημμένως με δελτία τύπου μας (βλέπε π.χ. 14/7/16) το προηγούμενο καλοκαίρι.

-       Επιπροσθέτως, δεν επέρχεται καμία μεταβολή με τα όσα ίσχυαν για όσους βγήκαν στη σύνταξη έως τις 31/12/16 και ασκούν παράλληλα κάποια αγροτική δραστηριότητα.

Τέλος, με διευκρινιστική εγκύκλιο η οποία θα εκδοθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, θα παρατείνεται το υφιστάμενο καθεστώς και για όσους βγουν στη σύνταξη έως το 2021 και παράλληλα συνεχίσουν ή ξεκινήσουν κάποια αγροτική δραστηριότητα

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ