16.5.2013 16:29

«Δεν πήρα χρήματα για τη μεσολάβηση»

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΧΙΟΥ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΗΝΥΣΕΩΝ

Σε κατάθεση κάλεσε το πρωί της Τετάρτης τον Χιώτη «μεσολαβητή» η Ασφάλεια Χίου, προκειμένου να ρίξει φως στην υπόθεση της απάτης δεκάδων ναυτικών από το νησί, που πληρώνοντας διάφορά χρηματικά ποσά (μέχρι και 1000 ευρώ) σε δύο Σερραίους, τους υπόσχονταν άμεση εύρεση εργασίας σε πλοία της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.

Στη μαζική μηνυτήρια αναφορά οι 9 Χιώτες ναυτικοί (υπάρχουν πολλοί ακόμη που δεν θέλησαν να υποβάλλουν μήνυση), είχαν υποδείξει τον Χιώτη ιδιώτη ως βασικό μεσολαβητή που αναλάμβανε να φέρει σε επικοινωνία τους έχοντες ανάγκη εργασίας με τους 2 Σερραίους.

Τι είπε στην Αστυνομία

Σύμφωνα με τα όσα φαίνεται ότι κατέθεσε χθες στην Ασφάλεια ο 55χρονος Χιώτης, για να φέρει σε επαφή τις δύο πλευρές δεν έπαιρνε καμία χρηματική ανταμοιβή.

Στις ερωτήσεις των αστυνομικών για τη γνωριμία του με τους Χ.Κ. και Θ.Κ. από τις Σέρρες τόνισε ότι τον μεν πρώτο δεν τον γνώριζε καθόλου ενώ τον δεύτερο τον είχε γνωρίσει όταν ταξίδευε με πλοίο της εταιρίας του εφοπλιστή Αγούδημου σε δρομολόγιο της ακτοπλοΐας.

Μάλιστα οι αστυνομικοί του επέδειξαν φωτογραφία του Θ.Κ. από την αστυνομική του ταυτότητα τον οποίο και αναγνώρισε αμέσως.

Όπως ισχυρίστηκε ο συγκεκριμένος ιδιώτης πρώτος ο Θ.Κ, τον πλησίασε και του ανέφερε ότι μπορεί να βοηθήσει άνεργους ναυτικούς ενώ του πρότεινε να του συστήσει άτομα που ψάχνουν δουλειά σε πλοία.

Ο Χιώτης που μεσολαβούσε να για να φέρει σε επικοινωνία τις δύο πλευρές αρνήθηκε κατ΄ επανάληψη ότι λάμβανε χρήματα ενώ σημείωσε ότι και από τον ίδιον οι δύο Σερραίοι είχαν λάβει το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ