24.4.2015 11:41

Δεν μονιμοποιούνται 40.000 υπάλληλοι του δημοσίου

Το σχέδιο για την επιλογή προϊσταμένων και την αξιολόγηση του προσωπικού ετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Αποσύρονται οι διατάξεις για τη μετατροπή των 40.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου σε μόνιμο προσωπικό και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο που είχαν ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης το οποίο συζητείται στη Βουλή και θα κατατεθεί στην ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Η απόσυρση των διατάξεων πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει καταθέσει ενστάσεις για την εφαρμογή τους και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεσμεύτηκε ότι θα τις επαναφέρει άμεσα σε επόμενο νομοσχέδιο, μετά από καλύτερη επεξεργασία και σε συμφωνία με τη συνδικαλιστική ένωση των δημοσίων υπαλλήλων.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ