29.6.2016 15:42

«Δεν ενδιαφέρεται κανένας»

Ο ΣΕΣΝΟΧ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας, δωρεάν Δημόσια Υγεία - Πρόνοια με καθολική πρόσβαση, απόσυρση του ασφαλιστικού νόμου και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα διεκδικούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι μεγάλες ελλείψεις και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία των νοσοκομείων και την εξυπηρέτηση των ασθενών, τους ανάγκασαν  και πάλι να κινητοποιηθούν το πρωί της Τετάρτης, με τετράωρη στάση εργασίας.

«Ενδιαφέρθηκε ποτέ κανένας για το πώς θα βγεί η βάρδια, για την ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών υγείας, αν ο νοσηλευτής ή ο γιατρός βρίσκονται στα πρόθυρα ψυχικής και σωματικής κατάρρευσης, αν τους οφείλουν δεκάδες ρεπό, αμέτρητες μέρες άδειας;». Με τα ερωτήματα αυτά η Γραμματέας του ΣΕΣΝΟΧ Ολυμπία Κουβαρά στη συνέντευξη τύπου του ΣΕΣΝΟΧ, προσπάθησε να δώσει έμφαση στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και να δείξει τους υπεύθυνους για την τραγική κατάσταση

« Ποιος θα νοιαστεί  για την ανυπαρξία προσωπικού άλλων ειδικοτήτων που αναγκάζει το νοσηλευτικό προσωπικό στη βάρδια του να αναλώνεται και με αλλότρια καθήκοντα άλλων ειδικοτήτων; Για τα βάσανα που τραβάτε σαν άρρωστοι στα νοσοκομεία φταίνε η κυβέρνηση, η τρόικα, η Ε.Ε., που δεν διστάζουν στο βωμό του κέρδους να θυσιάσουν και το στοιχειώδες βασικό σας δικαίωμα, την υγεία», πρόσθεσε αναφερόμενη στους υπεύθυνους αυτού του τραγικού προβλήματος.

«Τα νοσοκομεία επιβαρύνονται με απλά περιστατικά που δεν θα έπρεπε , γιατί δεν λειτουργούν οι υπόλοιπες δομές της υγείας», προσθέτει ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Μαρής. Ο ταμίας Δημήτρης Κουτσουράκης επισήμανε ότι η βοήθεια του υπουργείου υγείας είναι πενιχρή,  για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που έχουν προκύψει από το προσφυγικό πρόβλημα, ενώ ο πρόεδρος Γιάννης Λαμπαδοχυτός κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τον αγώνα των νοσοκομειακών.

Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αμπαζής εξέφρασε την αλληλεγγύη του φορέα και χαρακτήρισε τραγικό το ότι ο υπουργός κ. Μουζάλας δεν είχε τη στοιχειώδη ευαισθησία να επισκεφθεί το νοσοκομείο. Μεταξύ άλλων επανέφερε στο προσκήνιο τα αιτήματα για

άμεση  μετατροπή των ατομικών συμβάσεων και όλων των ελαστικών σχέσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, την ανάγκη επαρκούς  στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας και την ανάκτηση μνημονιακών μισθολογικών απωλειών.

Η τετράωρη στάση εργασίας ολοκληρώθηκε με  τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην είσοδο του νοσοκομείου

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ