2.1.2017 14:31

Δεν είναι ο Όλυμπος, είναι το δικό μας Πελινναίο [ΦΩΤΟ]

Μοναδικές εικόνες εκεί που επικρατεί μόνο το λευκό του χιονιού και το γαλάζιο του ουρανού κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός των μελών του Chios Vertical Life που πραγματοποίησαν την πρώτη τους ανάβαση για το 2017 στην υψηλότερη κορυφή της Χίου, το Πελιννάιο σε υψόμετρο 1.297 μέτρων, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Αψηφώντας τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, που οριακά έφθαναν τους 0 βαθμούς Κελσίου αλλά και τον χιονιά, οι Ν. Χατζηγεωργίου και Ν. Τελλής αποφάσισαν να ανέβουν στο Πελινναίο χαρίζοντάς μας μοναδικά φωτογραφικά στιγμιότυπα και καρέ που κόβουν την ανάσα.  

Μιλώντας στον «π» ο αναρριχητής Ν. Χατζηγεωργίου, με 32χρόνια εμπειρίας στο άθλημα, περιέγραψε πλήρως τη διαδρομή που οδηγεί στην κορυφή. «Η διαδρομή ακολουθεί την δυτική πλαγιά του βουνού με μέγιστη κλίση τις 40 μοίρες. Ανάλογα την ποσότητα και την ποιότητα του χιονιού η διαδρομή μπορεί να είναι πολύ ευχάριστη και να έχει όλα εκείνα τα στοιχεία μιας χειμερινής ορειβατικής διαδρομής βουνού. Απαραίτητος για μια τέτοια ανάβαση ο κατάλληλος χειμερινός ρουχισμός. Χρήσιμα μπορούν να είναι πιολέ και κραμπόν, ενώ αν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες παγώσουν το χιόνι η ανάβαση χωρίς αυτά είναι αδύνατη», περιέγραψε ο ίδιος, εφιστώντας την προσοχή όσων επιχειρήσουν την ανάβαση προκειμένου να διαθέτουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ιδιαίτερη έκπληξη για τους ίδιους ήταν το γεγονός ότι την ίδια έμπνευση είχε ακόμα ένα ζευγάρι από τα Νένητα με το οποίο συναντήθηκαν στην υψηλότερη κορυφή του νησιού, μία συνάντηση που μάλλον δεν θεωρείται και από τις πιο συνηθισμένες. Δείτε παρακάτω το φωτογραφικό υλικό. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ