29.7.2014 14:49

«Δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού»

ΔΙΠΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΧΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΑΝΗ

Την τραγική κατάσταση στην Αμανή έτσι όπως αυτή αποτυπώνεται στον τομέα της υγείας με τις ελλείψεις σε ιατρούς επισημαίνουν με αναφορά τους προς τον Μ. Βορίδη, τόσο τα Χιακά Σωματεία Αττικής όσο και ο βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος.

«Τα άτομα κυρίως της τρίτης ηλικίας που αποτελούν τον πληθυσμό της Αμανής, ζουν στην αβεβαιότητα για την τύχη τους, αν τους συμβεί κάτι, όπως δάγκωμα φιδιού ή καρδιακό επεισόδιο που θα αρκούσε μία απλή ένεση για την άμεση αντιμετώπισή τους.

Το πρόβλημα καθίσταται πιο έντονο τους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο, που τη λησμονημένη Αμανή επισκέπτονται τα ξενιτεμένα παιδιά της, η παρουσία των οποίων δίνει ζωή στον ταλαιπωρημένο τόπο.

Σας καλούμε να αντιμετωπίσετε το τεράστιο πρόβλημα καλύπτοντας με ιατρικό προσωπικό τόσο το πολυδύναμο ιατρείο όσο και τα Αγροτικά Ιατρεία Βολισσού, Παρπαριάς και Κουρουνίων», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους τα Χιακά Σωματεία.

«Ισότιμο δικαίωμα στις υπηρεσίες υγείας»

Με παρέμβαση προς τον Μ. Βορίδη που εμπεριέχει τα αιτήματα των Χιακών Σωματείων Αττικής ο Κ. Τριαντάφυλλος αξιώνει την διαρκή παρουσία ιατρού στη βορειοδυτική Χίου τονίζοντας ότι οι κάτοικοι, οι παραθεριστές και οι τουρίστες της περιοχής έχουν ισότιμο δικαίωμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας με τους υπόλοιπους κατοίκους του νησιού.

«Η Αμανή εκτείνεται στη βορειοδυτική Χίο, αποτελείται από δεκαεννιά χωριά και κατά τους θερινούς μήνες τριπλασιάζει τον αριθμό των κατοίκων της, με παραθεριστές και τουρίστες. 

Το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι εκείνο της έλλειψης ιατρών, με αποτέλεσμα, να κυριαρχεί ένα αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής και στους τουρίστες που την επισκέπτονται.

Στη Βολισσό, το κεφαλοχώρι της περιοχής υπάρχει Πολυδύναμο Ιατρείο, στο οποίο υπηρετεί ένας γενικός ιατρός, ο οποίος επικουρείται από τους εκάστοτε αγροτικούς ιατρούς, οι οποίοι δεν ξεπερνούν τους δύο, στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Είναι απαραίτητο να προστατευθεί και να ενισχυθεί το δικαίωμα των κατοίκων της Αμανής για πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, όπως είναι και για τον κάθε Έλληνα πολίτη, σε όποιο σημείο της χώρας και αν κατοικεί», καταλήγει ο Κ. Τριαντάφυλλος. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ