19.3.2014 10:54

Δεν είμαστε εμείς είναι οι άλλοι

ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ

Να χρυσώσει το χάπι στους οφειλέτες εν όψει εκλογών προσπαθεί ο Δήμος Χίου αφού από τη μια μέσω της ταμειακής υπηρεσίας αποστέλλει ειδοποιητήρια στους οφειλέτες αλλά από την άλη με ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι αυτές οι οφειλές είναι από τους προηγούμενους Δήμους.
Αναλυτικά στηνανακοίνωση του Δήμου Χίου αναφέρεται: “Η Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Χίου οφείλει να αποστέλλει ειδοποιήσεις σε όλους τους οφειλέτες του καθυστερηματικού καταλόγου , βάσει των διατάξεων του Κώδικα Εισπράξεων Δημοσίων εσόδων. Αποτέλεσμα αυτού είναι, δημότες μας να λαμβάνουν σημειώματα που αφορούν παλαιές οφειλές από τους πρώην Δήμους.
Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, έχουν τη δυνατότητα μεταξύ άλλων, να διεκδικήσουν διαγραφή των οφειλών (άρθρο 174 Ν.3463/2006)  όταν :
• Η εγγραφή στους οριστικούς βεβαιωτικούς καταλόγους έχει γίνει κατά τρόπο προφανώς λανθασμένο ως προς τη φορολογητέα ύλη ή το πρόσωπο του φορολογουμένου ή όταν έγινε λανθασμένη πολλαπλή εγγραφή για το ίδιο είδος εσόδου και για το ίδιο πρόσωπο δεν είχαν σταλεί ατομικά σημειώματα τα προηγούμενα χρόνια
Επιπλέον μπορούν τουλάχιστον να απαλλαγούν από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, όταν αποδεδειγμένα δεν τους έχει επιδοθεί άλλη ειδοποίηση, π.χ. λόγω λανθασμένων στοιχείων στην ταχυδρομική διεύθυνση”.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ