10.4.2013 11:05

Δεν είχε γιατρειά

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ

Ο πιο άδοξος επίλογος γράφτηκε χθες για τη Φαρμακαποθήκη Χίου, όταν, παρουσία δικαστικού επιμελητή και κλειδαρά, ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής της περιουσίας της (εμπορεύματος, εξοπλισμού, οχημάτων) προκειμένου να γίνει κατάσχεση έναντι οφειλών της προς τη Φαρμακαποθήκη Αθηνών και τους φαρμακοποιούς Λ. και Δ. Χαμέτη.

Όπως εξήγησε στον «π» ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Χίου, Θ. Νικολαϊδης, «η  διαταγή πληρωμής που είχαν στα χέρια τους οι παραπάνω άνοιξε το δρόμο στην κατάσχεση κι έτσι από χθες γίνεται η καταγραφή της περιουσίας της εταιρείας, την οποία θα διαδεχτεί πλειστηριασμός».

Μεγάλοι χαμένοι οι μέτοχοι της εταιρείας κι όσοι ακόμη και ως την τελευταία στιγμή είχαν υπογράψει επιταγές για να τη σώσουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιταγές των φαρμακοποιών φτάνουν τα 480.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά στους εργαζόμενους που βρέθηκαν σε μια μέρα στο δρόμο, σύμφωνα με τον κ. Νικολαϊδη πάντα, τους αναλογεί ένα ποσοστό που θα προκύψει μετά τον πλειστηριασμό.

Εκείνο που θα απομείνει για τους φαρμακοποιούς, όπως και για τους ασφαλισμένους, είναι η δυσκολία με την οποία πλέον θα προμηθεύονται τα φάρμακα. Οι μεγάλες εταιρείες στην Αθήνα απαιτούν άμεση πληρωμή, τα ακριβά φάρμακα θα υπάρχουν στα ράφια των φαρμακείων μόνο κατόπιν παραγγελίας και τελικά θα επιβιώσουν όσοι θα αντέξουν σε αυτήν την πίεση ρευστότητας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ