21.10.2016 9:26

Δεν δημιουργείται πρόβλημα στο έργο από την αναβολή

ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ

Χωρίς κανένα πρόβλημα θα συνεχιστεί το έργο του Περιφερειακού της πόλης της Χίου, στο 4ο Τμήμα υποστηρίζει ο Δήμος Χίου σε απάντηση του στο δημοσίευμα του politischios.gr.

Η δημοτική αρχή ξεκάθαρα απαντα πως οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν τις αποζημιώσεις τους και ότι η αναβολή ζητήθηκε από τη Νομική Σύμβουλο, επειδή δεν είχε ακόμα κοινοποιηθεί το Πρακτικό της Ειδικής Επιτροπής που είχε συσταθεί με ρόλο εμπειρογνώμονα προς το Δικαστήριο.
Αναλυτικά η απάντηση:

Αναφορικά με το διαδικτυακό δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης στις 19/10/2016, με τίτλο: «Ντρίπλα Δημάρχου για τις απαλλοτριώσεις του Περιφερειακού», θα θέλαμε να σας απαντήσουμε τα εξής: 

Το σύνολο των χρημάτων για την απαλλοτρίωση (1.419.767,52€) έχει κατατεθεί από τον Δήμο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΦΕΚ 190/30-06-2016 τεύχος Α.Α.Π) και είναι στην διάθεση των ιδιοκτητών. Η συγκεκριμένη δαπάνη προκύπτει από την υπ αρ 6/14-04-2015 απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Χίου για τον καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδος. Θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία που θα τους υποδείξει το Ταμείο Παρακαταθηκών για την είσπραξη της αποζημίωσης.

Η συζήτηση στο Εφετείο αφορά τον καθορισμό οριστικής τιμής μονάδος όχι για το σύνολο των ιδιοκτητών αλλά μόνο αυτών που κατέθεσαν αίτημα στο Εφετείο. Οι συγκεκριμένοι έχουν την δυνατότητα να εισπράξουν την αποζημίωση με βάση την Προσωρινή τιμή μονάδος και μετά την απόφαση του Εφετείου να τους αποδοθεί και η όποια διαφορά.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί, ότι η αναβολή ζητήθηκε από τη Νομική Σύμβουλο του Δήμου, επειδή δεν είχε ακόμα κοινοποιηθεί το Πρακτικό της Ειδικής Επιτροπής που είχε συσταθεί με ρόλο εμπειρογνώμονα προς το Δικαστήριο. Αυτή η αναβολή δεν δημιουργεί κανένα όμως πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή του έργου.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ