9.10.2013 17:44

Δεν διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης οι βενζινοπώλες

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

Την απόφαση να μην διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης έλαβαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) και των 44 ενώσεων βενζινοπωλών που τη συναπαρτίζουν λόγω των σοβαρών, όπως αναφέρουν, προβλημάτων που παραμένουν άλυτα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΒΕ «οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν σε τι τιμή θα αγοράσουν, ποιοι θα πάρουν το επίδομα, πώς θα το πάρουν και πότε. Οι βενζινοπώλες δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα διακινηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης».

Η ΟΒΕ επαναλαμβάνει το αίτημα για μείωση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα επίπεδα του 2011, καθώς και κατάργηση του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, «το οποίο δεν έχει λόγο ύπαρξης μετά την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών – εκροών τα οποία καταγράφουν κάθε κίνηση καυσίμου και κατέληξε να είναι ένας ανεξέλεγκτος μηχανισμός επιβολής εξοντωτικών προστίμων χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο».

Χωρίς ενημέρωση

Σε τοπικό επίπεδο η ανυπαρξία του τοπικού συλλόγου, που εδώ και χρόνια είναι σε αδράνεια με τελευταίο πρόεδρο τον  Ζ. Παϊδα, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τη διάχυση των πληροφοριών και κατά μόνας οι βενζινοπώλες προσπαθούν να ενημερωθούν και ψάχνουν να βρουν το πώς ακριβώς θα κινηθούν. «Δε γνωρίζουμε τίποτα. Ο σύλλογος έχει διαλυθεί κι εμείς ότι γνωρίζουμε το μαθαίνουμε μέσω του internet και των εφημερίδων», είπε χαρακτηριστικά βενζινοπώλης του κέντρου. Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε πως ακόμη δεν μπορεί αν υπολογιστεί η τιμή με την οποία θα διατίθεται το πετρέλαιο στην αγορά. «Παρότι θεωρητικά  έχει γίνει γνωστό πως η περίοδος θέρμανσης ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου και η τιμή του πετρελαίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου, αναμένεται περίπου στο 1,3 ευρώ το λίτρο, αυτό δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμη από τους βενζινοπώλες, αφού δεν έχουμε στα χέρια μας τα τιμολόγια της αγοράς. Χωρίς τιμολόγια δεν μπορούμε να βγάλουμε τιμή».

Το μόνο παρήγορο είναι ότι ο καιρός βελτιώνεται αλλιώς θα κρυώναμε για ακόμη μια χρονιά εξαιτίας της ανικανότητας του υπουργείου να χαράξει επιτέλους μια πολιτική στην πώληση του πετρελαίου θέρμανσης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ