2.5.2014 19:31

Δελτία μετακίνησης για τα ΑΜΕΑ

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Α.μεΑ. Βορείου Αιγαίου ενημερώνει τα Άτομα με Αναπηρία για τα εξής:
Α) Ξεκίνησε η χορήγηση δελτίων μετακίνησης 2014 για τα Άτομα με Αναπηρία με ποσοστό από 67% και πάνω. Οι κάτοχοι του σχετικού δελτίου δικαιούνται δωρεάν μετακίνησης με τα αστικά ΚΤΕΛ της Χίου και 50% στα εισιτήρια των υπεραστικών ΚΤΕΛ της χώρας. Οι αιτήσεις γίνονται στα ΚΕΠ, όπου υποβάλλονται μαζί με τα εξής δικαιολογητικά: Α. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, Β. Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας, Γ. Υπεύθυνη Δήλωση για την ακριβή διεύθυνση διαμονής, Δ. 2 φωτογραφίες για τους νέους δικαιούχους ή 1 φωτογραφία για τους παλιούς, Ε. αντίγραφο Εκκαθαριστικού 2013, ΣΤ. ασφαλιστικό βιβλιάριο Υγείας.
Β) Όπως ανακοίνωσε ο ΟΓΑ, δίνεται παράταση ισχύος βιβλιαρίων υγείας ανασφάλιστων υπερηλίκων και των προστατευομένων μελών αυτών, εφόσον αυτά έχουν λήξει μετά την 1-1-2013. Η παράταση δίνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015 και οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέρχονται για τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους στους κατά τόπους αρμόδιους Ανταποκριτές του ΟΓΑ.
Γ) Ο  Ε.Ο.Τ.  συνεχίζει τη διανομή εισιτηρίων κοινωνικού τουρισμού και αιτήσεις κατατίθενται στα ΚΕΠ.  Δικαιούχοι του προγράμματος είναι και τα άτομα με αναπηρία. Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν είναι τα εξής:
•     Φωτοαντίγραφο, του εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους 2013 που αφορά εισοδήματα του 2012. Δεν υποχρεούνται στην προσκόμιση εκκαθαριστικού σημειώματος τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω, και οι πολύτεκνοι.
•    Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ.
•    Φωτοαντίγραφα των βιβλιαρίων ασθενείας σε ισχύ  από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία του ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών του.
•    Απόδειξη κράτησης μέσω Τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αναφέρονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων  του Ε.Ο.Τ., για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το κατάλυμα συμμετέχει στο Πρόγραμμα. 
•    Κάθε αποδεικτικό έγγραφο ή βεβαίωση που τεκμηριώνει ότι ο ενδιαφερόμενος είναι δικαιούχος του Προγράμματος. Το βάρος της απόδειξης έχει πάντα ο δικαιούχος.
•    Τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο Απόφασης Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής ή ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) από την οποία να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας. Η αναγκαιότητα συνοδείας προκειμένου να χορηγηθεί Δελτίο σε συνοδό θα προκύπτει μόνο από σχετική βεβαίωση της Υγειονομικής Επιτροπής ή ΚΕΠΑ. Δεν απαιτείται περαιτέρω βεβαίωση για την αναγκαιότητα συνοδείας μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις αναπηρίας: Ολική τύφλωση, Βαριά Νοητική Στέρηση και Βεβαιωμένη αναπηρία άνω του 80%
Οι άποροι και τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω που λαμβάνουν επίδομα Πρόνοιας ή αναπηρίας θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο του επιδόματος απορίας ή και του βιβλιαρίου ασφάλισης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ