5.8.2021 19:27

Δείτε ζωντανά τα αποκαλυπτήρια της Δόξας των Ψαρών από το Politischios.gr

Σε μία μοναδική τελετή, στους πρόποδες της Μαύρης Ράχης των Ψαρών, τόπο θυσίας των ηρωικών Ψαριανών που αντιστάθηκαν με κάθε τρόπο και μέσο στην βαρβαρότητα των Τούρκων Οθωμανών, αποκαλύπτεται αυτή την ώρα το άγαλμα της Δόξας των Ψαρών.

Πρόκειται για άγαλμα που εμπνεύστηκε στο επίγραμμά του ο Διονύσιος Σολωμός και αποτύπωσε ο Ζωγράφος Νικόλαος Γύζης. Συνδυάζοντας ποίηση και ζωγραφική, ο γλύπτης Νίκος Γεωργίου, ανέλαβε τη δημιουργία ενός μοναδικού αγάλματος, με εντολή του Δήμου Ψαρών, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την εθνική παλιγγενεσία.

Το Politischios.gr, πρωτοπόρο στις ζωντανές διαδικτυακές συνδέσεις, μεταδίδει απευθείας από τα Ψαρά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ