24.4.2013 22:52

Δείτε τι τραβάει μια ομάδα για να ταξιδέψει από τη Χίο στη Σύρο!

ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Τα έχουμε δει όλα με τις μεταφορές; Ίσως και όχι. Από τα αεροπλάνα που προσφέρουν εισιτήρια για... εμίρηδες, μέχρι τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια κατά το δοκούν, το σύστημα της επικοινωνίας της Χίου με την υπόλοιπη Ελλάδα το αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο ο Έφορος του Σκακιστικού Τμήματος του "Φάρου" Κ. Χαλιορής, με την παρακάτω επιστολή που αξίζει περαιτέρω διερεύνησης από τους τοπικούς φορείς.

Αναφέρει ο κ. Χαλιορής
"Προκειμένου να συμμετάσχει η Σκακιστική Ομάδα του ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ ΧΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «Ο ΦΑΡΟΣ» στο Αιγαιοπελαγίτικο Πρωτάθλημα που γίνεται στη Σύρο, από 7 έως 11 Μαΐου και ασχολούμενος με την οργάνωση του ταξιδίου σαν έφορος του Σκακιστικού Τμήματος, βρέθηκα μπροστά στον εξής παραλογισμό.
Ενώ υπάρχει δρομολόγιο της NEL από Σύρο για Βαθύ Σάμου, με το πλοίο «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» στις 11 Μαΐου, Σάββατο 11:30μμ το βράδυ, με άφιξη 9:00πμ το πρωί της Κυριακής 12 Μαΐου, στο Βαθύ Σάμου, η ίδια εταιρεία έχει δρομολόγιο με το πλοίο “EUROPEAN EXPRESS” από Βαθύ Σάμου για Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Βόρειο Ελλάδα στις 8:00πμ το πρωί της Κυριακής 12 Μαΐου, με αποτέλεσμα να είμαστε υποχρεωμένοι να γυρίσουμε μέσω Πειραιά, με διανυκτέρευση μάλιστα στην Αθήνα, διότι δεν υπάρχει δρομολόγιο πλοίου το Σάββατο 11 Μαΐου από Πειραιά για Χίο.
Απορώ λοιπόν τι εμποδίζει την εταιρεία να ορίσει ώρα αναχώρησης του δρομολογίου από Βαθύ Σάμου στις 10:00πμ το πρωί αντί 8:00πμ, ώστε να συνδεθούν οι Κυκλάδες με το Βόρειο Αιγαίο και τη Βόρεια Ελλάδα, με απλή μετάθεση κατά 2 ώρες ενός δρομολογίου από την ΙΔΙΑ ναυτιλιακή εταιρεία, ανοίγοντας ουσιαστικά μια νέα γραμμή.
Φαίνεται ότι ο παραλογισμός σε αυτή τη χώρα δεν έχει δυστυχώς όρια".

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ