2.4.2013 15:13

“Δε θα στερέψει το ταμείο”

ΕΤΟΙΜΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο Μ. ΦΥΤΟΥΣΗΣ

Είναι προετοιμασμένη η ΔΕΥΑΧ και θα εφαρμόσει μια στοχευμένη τιμολογιακή πολιτική κι έτσι η κατάργηση του ειδικού τέλους δε θα της δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα, σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Μ. Φυτούσης απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα του «π».

 

Συγκεκριμένα ο κ. Φυτούσης υποστηρίζει ότι το ειδικό τέλος αντιστοιχεί μόλις στο 10% των εσόδων της εταιρείας κι έτσι δε θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο ταμείο της επιχείρησης.

Αναλυτικά στην απάντηση της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. επισημαίνεται:

 

«Σχετικά με  τους προβληματισμούς σας που αναγράφονταν στο φύλλο της περασμένης Πέμπτης για την οικονομική βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΧ μετά την επερχόμενη κατάργηση του ειδικού τέλους 80% ( Ν. 1069/80 ) θέλω να σας πληροφορήσω ότι προετοιμαζόμαστε γι ’αυτό χωρίς τυμπανοκρουσίες από το 2011,  ακολουθώντας μια στοχευμένη τιμολογιακή πολιτική καρπός της οποίας είναι σήμερα στο προϋπολογισμό του 2013 η συμμετοχή του ειδικού τέλους στο σύνολο των εσόδων της ΔΕΥΑΧ να κυμαίνεται γύρω στο 10%. Πιο συγκεκριμένα σε ένα γενικό σύνολο εσόδων 6.500.000€ το ειδικό τέλος ανέρχεται στα 385.000€. Ο Προϋπολογισμός της επιχείρησης είναι στη διάθεσή σας και ακολουθείται πιστά.

 

Αν αναρωτιέστε πως έγινε αυτό, με απλά λόγια σας ενημερώνω ότι χρησιμοποιήσαμε την ιδιαιτερότητα του νόμου που επιβάλει το ειδικό τέλος μόνο στην αξία του νερού ύδρευσης. Έτσι μεταφέραμε σημαντικό μέρος του κόστους στο τέλος ετοιμότητας δικτύων δηλαδή πάγιο μαζί με μια δωρεάν ποσότητα νερού με συνέπεια το ειδικό τέλος να μειωθεί σημαντικά ακόμη και να μηδενιστεί στους μικρούς καταναλωτές που είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό.

 

Το πρόβλημα έχει περιοριστεί στους υψηλούς καταναλωτές οι οποίοι θα πρέπει να περιμένουν τη λήξη του 2014.

 

Είναι λοιπόν πολύ ξεκάθαρο ότι η κατάργηση του δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στα οικονομικά της επιχείρησης. Επί πλέον έχουμε δρομολογήσει μια σειρά έργων που πιστεύουμε ότι θα μας επιτρέψουν να συμπιέσουμε το κόστος ακόμη περισσότερο και να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμη περεταίρω μειώσεις».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ