21.6.2012 11:46

Δασκαλοπετρ...ιές στον τουρισμό (ΦΩΤΟ)

ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

 
Τα λόγια είναι λίγα για να μπορέσει κανείς να περιγράψει τις εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του «π», στον περιβάλλοντα χώρο ενός μνημείου που θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης των τουριστών εάν αξιοποιούνταν κατάλληλα.
Λάδια σε ολόκληρη την παραλία, ανύπαρκτες υποδομές, πεταμένοι και σπασμένοι κάδοι μέσα στο Ιερό της Κυβέλης, σπασμένα φώτα και διάσπαρτα σκουπίδια συνθέτουν το σημερινό σκηνικό της τουριστικότερης περιοχής του Βροντάδου, το οποίο δεν διαφέρει σε πολλά με όσα είχε μεταφέρει σε άλλο ρεπορτάζ μέσα στο χειμώνα ο «π», για την αδιαφορία του Δήμου για το μνημείο και την περιοχή.
Αφορμή για το ρεπορτάζ, στάθηκαν οι καταγγελίες των λουομένων που ερχόταν σε πλήρη αντιδιαστολή με την πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου περί εξωραϊσμού του περιβάλλοντα χώρου.
«Όλοι μιλάνε για τουριστική ανάπτυξη. Να μας απαντήσουν από τον Δήμο εάν τους αρέσει αυτή η εικόνα. Δίπλα έχει 2-3 ξενοδοχεία και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια που είναι γεμάτα από κόσμο που έρχεται να μείνει μία εβδομάδα και να βρεθεί στο χώρο που δίδασκε ο Όμηρος.
Έχουν δει οι κύριοι στο Δήμο, τι κατάσταση επικρατεί τόσο στην πέτρα του Ομήρου όσο και τριγύρω; Ένας τουρίστας έρχεται να περπατήσει και να θαυμάσει το τοπίο, να κάνει τη βόλτα του, να κάνει ένα μπάνιο. Το θέμα είναι αν μπορεί και κυρίως τι εικόνα θα μεταφέρει όταν επιστρέψει στην πατρίδα του», ανέφερε μιλώντας στον «π» ένας από τους λουόμενος στην παραλία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ