13.9.2016 9:13

ΔΑΚΕ Καθηγητών « 30 χρόνια πίσω πάνε την εκπαίδευση»

Με τις χειρότερες συνθήκες επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Καθηγητών Β/θμιας Εκπαίδευσης ότι ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, αφού παρά τις υποσχέσεις του υπουργού Παιδείας για 20.000 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών έγιναν μηδενικοί διορισμοί με αποτέλεσμα να παρατηρούνται τεράστια κενά στα σχολεία.

Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο για το Γυμνάσιο υποβαθμίζουν την εκπαίδευση και την φέρνουν 30 χρόνια πίσω.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρουν:    

«Οι νέες εξαγγελίες για το Γυμνάσιο φωτογραφίζουν την ισοπεδωτική αντίληψη για την εκπαίδευση που έχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον έμμεσο διαχωρισμό των μαθημάτων σε κύρια και δευτερεύοντα η εκπαίδευση γυρίζει 30 χρόνια πίσω… Η ατεκμηρίωτη κατάργηση των εξετάσεων όμως για ορισμένα μόνο μαθήματα στέλνει λανθασμένα μηνύματα στους μαθητές. Εξίσου επικίνδυνη είναι η προσπάθεια  για την κατάργηση της βαθμολογίας και την επιβολή της περιγραφικής αξιολόγησης των μαθητών στο Γυμνάσιο. Αλήθεια, ποια είναι η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή της στο Δημοτικό;», και καταλήγουν λέγοντας ότι αμεσο αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η δημιουργία τεράστιων μαθησιακών κενών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ