29.5.2013 15:17

Δάγκωμα αξίας 1.825 ευρώ

• ΙΔΙΩΤΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΝ ΤΟ ΚΟΤΕΤΣΙ ΤΟΥ

Στα δικαστήρια όπως όλα δείχνουν θα καταλήξει η υπόθεση της αίτησης πολίτη του κέντρου που αιτείται από τον Δήμο Χίου το ποσό των 1825 ευρώ ως αποζημίωση για τη ζημιά που υπέστη το κοτέτσι του από τα αδέσποτα που κυκλοφορούν ελεύθερα.

Το περιστατικό που συνέβη πριν από περίπου 1 χρόνο ήρθε ξανά στην επιφάνεια μιας και ο συγκεκριμένος ιδιώτης υπέβαλλε εκ νέου το αίτημά του στο γραφείο του Δημάρχου αυτή τη φορά συνοδευόμενο από τις αυτοψίες που διενήργησαν τόσο οι αστυνομικοί του Α.Τ. Χίου όσο και τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των δύο υπηρεσιών αδέσποτα σκυλιά εισέβαλλαν στον περιφραγμένο χώρο και επιτέθηκαν σε 115 κουνέλια και 20 κότες με αποτέλεσμα ο ίδιος τώρα να ζητάει 15 ευρώ για το κάθε κουνέλι και 5 ευρώ για την κάθε κότα ως αποζημίωση.

Μάλιστα όπως επισημαίνει στην επιστολή του θύμα της υπόθεσης, είχε ζητήσει τόσο προφορικά όσο και γραπτά από τον Δήμο Χίου τη συνδρομή του ουκ ολίγες φορές χωρίς ωστόσο να γίνει το παραμικρό.

«Όταν έγινε το περιστατικό όντως δεν είχαμε συνεργεία του Δήμου για την περισυλλογή των αδέσποτων. Όμως πέρα από την ευθύνη του Δήμου υπάρχει και η ευθύνη του ιδιώτη. Τι έκανε ο καταγγέλλων για να προστατεύσει την περιουσία του; Και έπειτα μιλάει για μία αρκετά μεγάλη ποσότητα ζώων που δεν δικαιολογούν κοτέτσι με την έννοια που όλοι αντιλαμβανόμαστε αλλά για εκτροφείο. Πριν λοιπόν αιτηθεί αποζημίωση ο συγκεκριμένος κύριος ας σιγουρευτεί ότι είναι καθ’ όλα νόμιμος», σημείωσε ο Π. Στεφάνου υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι μέσα στο νόμο αναφέρεται ρητά η υποχρέωση του Δήμου να μαζεύει τα αδέσποτα όχι όμως και να αποπληρώνει τυχόν ζημιές.

Με ειδικά όπλα εξοπλίζεται η Δημοτική Αστυνομία

Το συγκεκριμένο περιστατικό πάντως στάθηκε η αφορμή για την απόφαση εξοπλισμού της Δημοτικής Αστυνομίας με 2 ειδικά όπλα που μπορούν να αναισθητοποιούν επιθετικά αδέσποτα προκειμένου να υπνωτίζονται και να οδηγούνται ασφαλώς στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων στα Θυμιανά.

Η συγκεκριμένη δαπάνη που φθάνει το ύψος των 1500 ευρώ συνολικά εγκρίθηκε ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ. Χίου που έκριναν επιτακτική τη συγκεκριμένη προμήθεια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ