6.9.2012 16:17

Δ. Χαλκούσης: «Κυνηγοί έτοιμοι για όλα».

Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ OTI ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Λάτρης του κυνηγιού ο Δ. Χαλκούσης, αλλά και επαγγελματίας που ζει εν πολλοίς από το κυνήγι ως φημισμένος εκπαιδευτής κυνηγόσκυλων, συντάσσεται γενικά με τα αιτήματα των κυνηγών και ειδικά των «λαγουδάδων», που ζητούν  δυναμικά όχι μόνο να μην απαγορευτεί το κυνήγι εξαιτίας της φοβερής καταστροφής από την φωτιά, αλλά να γίνουν στο σύνολο τους δεκτές από την πολιτεία τόσο οι προτάσεις του κυνηγητικού συλλόγου για τις εξόδους της πέρδικας και του λαγού, όσο και οι επι μέρους προτάσεις των «λαγοκυνηγών».
«Ζητάμε την μη καθολική απαγόρευση του κυνηγιού, συνεργασία με τους ΟΤΑ και τους αρμόδιους του κυνηγιού, πρέπει να βρούμε μια μέση λύση που θα ικανοποιεί όλους μας. Η καθολική απαγόρευση δεν συμφέρει κανέναν, ούτε τους κυνηγούς, ούτε τον κρατικό μηχανισμό, ούτε καν το ίδιο το θήραμα».
Παρά το ότι συνήθως δεν αντιδρά ακραία και προσπαθεί στα θέματα του κυνηγιού να λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος,  τώρα τάσσεται με την πλευρά των κυνηγών που είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά διεκδικώντας την λύση από την πολιτεία μέσω της πίεσης.
Υποχωρήσεις

«Αν χρειαστεί θα αντιδράσουμε πιο δυναμικά, ο κόσμος είναι έτοιμος για τα πάντα, για να κάνει ότι χρειαστεί για να γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας, αφού ήδη έχουμε κάνει σημαντικές και σωστές υποχωρήσεις. Έχουμε δεχθεί να μην ξεκινήσει το κυνήγι του λαγού από τις 15 του Σεπτέμβρη, αλλά από την 1η του Οκτώβρη και να λήξει στις 10 Ιανουαρίου αντί στις 31 που έληγε πάντα. Για να δείξουμε ότι είμαστε λάτρεις της φύσης και του περιβάλλοντος, είμαστε αυτοί που τις μέρες της φωτιάς  είμαστε στα βουνά και σβήναμε σε αντίθεση με κάποιους άλλους θεωρητικούς οικολόγους, που δεν βοήθησαν καθόλου και κάνουνε περιβαλλοντική πολιτική από τους καναπέδες και τις καφετέριες. Αυτό που δεν θέλουμε είναι να μην την πληρώσουν και οι σκύλοι μας, που αν δεν βγούν να κυνηγήσουν αχρηστεύονται. Γι’ αυτό έχουμε προτείνει ακόμη και να μας επιτραπεί να βγαίνουμε στους χώρους εκπαίδευσης με τα σκυλιά μας χωρίς όπλα. Δεν είμαστε οι δολοφόνοι που θέλουν να μας λένε, αντίθετα είμαστε πολύ πιο ευαισθητοποιημένοι για το περιβάλλον και την οικολογία από τους θεωρητικούς λάτρες, γιατί χωρίς το βουνό, το δάσος, τα θηράματα και την ευαισθησία μας για την προστασία του φυσικού μας πλούτου δεν μπορεί να υπάρξει ούτε το κυνήγι, ούτε ξ φύση, ούτε ο ίδιος ο άνθρωπος σε επέκταση».
 
Οι επαγγελματίες
Έμπειρος επαγγελματίας του χώρου και ό ίδιος, είναι από τους καταλληλότερους να μιλήσει για το κύκλωμα των επαγγελμάτων και των επαγγελματιών ου θα πληγούν ανεπανόρθωτα από την όποια ολική ή απερίσκεπτα περιοριστική απόφαση.
«Εκτός από τους κυνηγούς θίγεται ανεπανόρθωτα όλο το κύκλωμα των επαγγελμάτων που κινείται γύρω από το κυνήγι και τούς κυνηγούς. Ρουχισμός, ένδυση κυνηγίου, ειδικές τροφές, εκπαιδευτές, εταιρείες κυνηγητικών ειδών έως και ταβέρνες, καταστήματα ελαστικών αυτοκινήτων, βενζινάδικα, βουλκανιζατέρ, είναι ο πολύ μεγάλος ο κύκλος των επαγγελμάτων που στηρίζονται από το κυνήγι και τους κυνηγούς. Ρωτήστε το χειμώνα ποιοι συντηρούν τις ταβέρνες, τα καφενεία, τα μπακάλικα στα χωριά στα χωριά και θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν υπερβάλλουμε καθόλου». Ο Δάνης, όπως και οι υπόλοιποι κυνηγοί και επαγγελματίες που ζουν από το κυνήγι περιμένει με αγωνία τις αποφάσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ